Önce kabine, sonra parti yönetiminde değişiklik

AK Parti'de il kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 24 Mart'taki büyük kongreye çevrildi. Büyük kongrenin ardından kabinede de değişimler yapılacağı ifade ediliyordu. Ancak Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında kulislerde "Önce kabine, sonra parti yönetiminde değişiklik yapılacak" dendiğini aktardı.

AK Parti’nin “İnandığın Yolda Yürü” sloganıyla yaptığı 7. Olağan Kongre takviminde 81 il kongresi tamamlandı. Son bir buçuk yılda yapılan yeni atamalar ve kongre süreci ile birlikte değişen il başkanı sayısı 50’yi buldu.

24 Mart’ta yapılacak büyük kongrede de parti yönetiminde büyük değişim bekleniyor. Kongre ile eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişimlerin olacağı ifade ediliyor.

Ancak, kulislerde konuşulan son bilgilere göre kabinedeki değişim, büyük kongre öncesinde yapılacak.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Önce kabine mi kongre mi?' başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı ileri sürülen bakanlar kurulunda değişiklik, tartışmalarına yer verdi.

ÖNCE KABİNEDE, SONRA PARTİDE DEĞİŞİKLİK

İlk olarak kabine değişikliği konusuna değinen Selvi, AK Parti'nin bir siyasi geleneği olduğunu belirterek "Büyük kongrede parti yönetimi yenilenir, kongreden sonra ise parti yönetiminden ve Meclis grubundan bazı isimler kabineye alınır, böylece Bakanlar Kurulu değişirdi. Parlamenter sistemde bakan olan milletvekillerinin istifa zorunluluğu olmadığı için bir sorun yaşanmazdı" dedi.

"Başkanlık sisteminde ise ne olacağı tam belli değil. Ama siyasi kulislerde kabinenin 24 Mart’taki büyük kongreden önce değişeceği yönünde bir beklenti var" ifadesini kullanan Selvi, "Önce kabine, sonra parti yönetiminde değişiklik yapılacak deniliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi 2023 seçimlerine göre yeniden yapılandırıyor" bilgisini verdi.

SELVİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Önce kabine, sonra parti yönetiminde değişiklik ile ilgili etiketler AK Parti Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine degişim
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.