Önce FETÖ, şimdi onlar! TRT'nin "Mahrem"ini İhlascılar da hedef aldı!

TRT'nin, FETÖ'yü konu alan dizi belgeseli "Mahrem" izleyicilerden büyük ilgi gördü. Yapım aşamasından, yayım aşamasına kadar, en az gördüğü ilgi kadar FETÖ'cülerin saldırılarına da uğrayan TRT'ye son darbe ise "dost" cephesinden geldi. Dizide yer alan bir sahne nedeniyle "Mahrem" dizisi topa tutuldu!

15 Temmuz FETÖ'cü hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde TRT önemli bir yapımı ekranlara getirdi.

FETÖ'nün karanlık mahrem yapılanmasını, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızma faaliyetlerini ve 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçteki bilinmeyenleri anlatan "Mahrem" adlı belgesel ilk bölümleri ile izleyicilerle buluştu.

Toplam 10 bölümden oluşan belgeselin yayımlanan ilk iki bölümünde FETÖ'nün ortaokul çağlarından itibaren öğrencilere nasıl yaklaştığı, askeri okullara nasıl eleman yerleştirdiği tanıkların açık beyanlarıyla işlendi.

Yaklaşık 2 bin figüran oyuncunun yer aldığı ve yönetmen koltuğuna Hamit Coşkun'un oturduğu belgesel reytinglerde de büyük başarı elde etti. TRT'nin Mahrem belgeseli ilk iki bölümü ile reyting listesinin üst sıralarında kendisine yer buldu.

BELGESELE SALDIRILAR VAR!

Diğer yandan, TRT'nin bu dev prodüksiyonu yurt dışındaki firari FETÖ'cüler başta olmak üzere örgüt mensuplarının saldırıları ile karşı karşıya kaldı.

FETÖ'cülerin etkin olduğu medya organları ve sosyal medya hesapları üzerinden dizi hakkında birçok olumsuz içerik paylaşıldı.

Ancak kamuoyu bu karalama kampanyasına belgeselin izlenme oranları ile karşılık verdi ve filmi reyting sıralamasında en üst sıralara taşıdı.

İHLASCILAR DA BELGESELE SAVAŞ AÇTI...

FETÖ'cülerin ardından belgesele eleştiriler yönelten bir diğer grup ise Işıkçılar Cemaati oldu. İhlas Medya Grubu'nu da çatısı altında bulunduran Işıkçılar Cemaati filmde yer alan bazı sahnelerden son derece rahatsız oldu.

Bu rahatsızlığı, gruba bağlı Türkiye Gazetesi'nde köşe yazıları kaleme alan Cem Küçük dile getirdi.

"FETÖ’nün Türkiye’ye verdiği zarar" başlığını taşıyan yazısında "Mahrem" belgeseline çok sert eleştiriler yönelten Küçük, "TRT 1’de yayınlanan “Mahrem” isimli belgeselin ilk bölümünde kepaze ötesi bir rezalete imza atıldı!.." ifadelerini kullandı.

Dizide Işıkçılar Cemaati'nin hedef alındığını savunan Cem Küçük şöyle devam etti;

"FETÖ’nün karanlık ve kirli yapılanması Işık Evleri’nin anlatıldığı bölümde evin kütüphanesinde FETÖ kitapları yerine, FETÖ ile eskiden beri mücadele eden İhlas Grubu’na ait Ehl-i Sünnet âlimlerinin kitapları yer aldı!  FETÖ'nün sürekli saldırdığı Hakikat Kitabevi'nin kitaplarının sanki FETÖ kitapları gibi gösterilmesi "birilerinin başka hesabı mı var?"! sorusunu gündeme getirdi..."

Belgeselden söz konusu bölümlerin "ivedilikle" çıkarılması gerektiğini belirten Cem Küçük, "Türkiye’de azıcık siyaset ve din kavramlarını bilen biri İhlas Grubu ve Hakikat Kitabevi’nin FETÖ ve benzeri sapkın oluşumlarla mücadele ettiğini bilir. FETÖ’nün İhlas Grubu’nu batırmak için neler yaptığı da ortada." dedi.

SANAT YÖNETMENİ HEDEFTE

Bu çerçevede belgesele bir eleştiri de yine İhlas Grubu kökenli Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'tan geldi.

"Mahrem" dizisinin Sanat Yönetmeni Fatih Amal'ı hedef tahtasına oturtan Albayrak, söz konusu ismin daha önce STV dizilerinde görev aldığını gösteren görseller paylaşarak, "Durumu bu kadar açık olan birine, FETÖ’yü anlatan bir dizinin sanat yönetmenliğini teslim etmek, özrü anlamsız hale getiriyor. “Mahrem”e yerleştirdiği tek mayın bu mudur acaba? FETÖ ile mücadele işte böyle zaafa uğratılıyor." diye yazdı.

Önce FETÖ, şimdi onlar! TRT'nin "Mahrem"ini İhlascılar da hedef aldı! ile ilgili etiketler TRT FETÖ Cem Küçük mahrem Işıkçılar Cemaati nuh albayrak
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.