Onat Kutlar'ı anarken, katiline 'katil' diyemediler!

30 Aralık 1994 akşamı Taksim'deki Marmara Otel'in kafesinde PKK'nın patlattığı bomba sonucu ağır yaralanan, 11 Ocak 1995'te ise hayatını kaybeden gazeteci, yazar, şair, sinema eleştirmeni Onat Kutlar'ın ölüm yıl dönümünde bir skandal yaşandı.

Kutlar'ın o dönem yazarı olduğu Cumhuriyet gazetesi anma haberinde PKK'nın adını dahi anamazken, 'sol' kimlikleriyle tanınan kişiler de kanlı terör örgütü PKK'dan ve o hain saldırıdan tek kelime bahsetmeden mesajlar paylaştılar.

cumcum

Cumhuriyet'in tavrı ve anma törenlerinde PKK'nın lanetlenmemesine isyan eden BirGün yazarı Cüneyt Cebenoyan ise, aynı saldırıda ablası Yasemin Cebenoyan'ın da hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Ablamın katilleri PKK’lı. PKK, sadece ablamı öldürmedi, binlerce insanımızı öldürdü. Öldürmeye devam edecek. Çünkü PKK’nin işi bu. Mesela 92-96 yılları arasında sadece Diyarbakır’da öldürdüğü öğretmen sayısı 27! Diğer sivilleri, diğer kentleri, diğer yılları saymıyorum. Başka hiçbir eylemi bilinmeyen İBDA-C’nin 1994’te The Marmara Oteli’ndeki patlamayı reklam amaçlı üstlenmesinin arkasına saklanılıyor ve PKK’nın gerçek fail olmadığı iddia ediliyor. Peki, siz bu bombalama öncesinde ya da sonrasında bir İBDA-C eylemi hatırlıyor musunuz? Hatırlamıyorsunuz, hafızanızı zorlamayın. Çünkü 'İBDA-C’nin böyle bir eylem yapma gücü ve potansiyeli olmadı'. Bu, o dönemde Ruşen Çakır’ın, yani İslami örgütler konusunda en bilgili kişilerden birinin bana söyledikleri…” diyor...

T24'e konuşan Cebenoyan tepkisini Twitter'dan sürdürerek, "Hayır anmıyorsunuz, yasak savuşturuyorsunuz!" dedi.

cuneytce

Onat Kutlar'ı anarken, katiline 'katil' diyemediler! ile ilgili etiketler PKK onat kutlar Cumhuriyet anma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.