Ön lisans mezunlarına ek gösterge müjdesi! 3600 ek gösterge ön lisans mezunlarını kapsıyor mu?

Milyonları oldukça yakından ilgilendiren 3600 ek göstergede ön lisans mezunlarının son durumu merak edildi. Memur ile memur emeklisinin gelirlerini arttırması planlanan yeni düzenlemede 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor sorusuna yanıt arandı.

3600 Ek Gösterge Nedir?
3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsıyor?
3600 Ek Gösterge Ön Lisans Mezunlarını Kapsıyor Mu?

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen 3600 ek göstergede ilk işaretler gelmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılmaya devam edilen ve kamu çalışanlarının refah seviyelerini arttırmak adına bütçe çalışması gerçekleştirilen 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı netlik kazandı.

Son dakika bilgisine göre; Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 3600 ek gösterge çalışması için verileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti.

2 milyon 148 bin emeklinin yüzde 24’ünün ek göstergesinin bulunmadığı yüzde 25’i ise 2200 – 3000 arasındaki düşük göstergelilerden oluştuğu kaydedildi. Son toplantılarda verilen bilgilere göre; memurlara ek gösterge verilmesinin maliyetinin 80 – 100 milyar liraya kadar ulaşacağı hesaplandı.

3600 Ek Gösterge Nedir?

Kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri ek göstergedir. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamları da yükselmektedir.

Ön lisans mezunlarına ek gösterge müjdesi! 3600 ek gösterge ön lisans mezunlarını kapsıyor mu?

3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsıyor?

3600 ek gösterge, polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelini kapsamaktadır.

3600 Ek Gösterge Ön Lisans Mezunlarını Kapsıyor Mu?

Kanun teklifi ile 657 sayılı kanuna ekli ek gösterge cetvelinin sağlık hizmetleri sınıfı bölümü yeniden düzenlenerek lisans ve ön lisans ayrımı kaldırılmış, tabip ve tabip sayılan gruptakiler için 1. derecede bulunanlar için 600 ek gösterge artışı yapılarak 4200 rakamına yükseltilmiştir. Aynı sınıfta yükseköğrenim mezunları (lisans ve ön lisans mezunları hepsi birlikte) 1. derece bakımından 3600 ek göstergeye yükseltilmiş, yani 1. derecedeki ön lisans mezunlarının 2200 olan ek göstergesi 3600’e yükseltilmiştir. Aynı sınıfta bulunan diğerleri bakımından ise 600 ek gösterge artışı yapılarak 1.derecede olanların ek göstergeleri 2100’e yükseltilmiştir.

Ön lisans mezunlarına ek gösterge müjdesi! 3600 ek gösterge ön lisans mezunlarını kapsıyor mu? ile ilgili etiketler 3600 ek gösterge ön lisans mezunları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.