Omicron sindirim sistemini de etkiliyor! İşte varyantın yeni belirtileri

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Omicron varyantının; ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi semptomlara da neden olduğu ortaya çıktı. Doktorlar ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti olanların test yaptırması önerirken, özellikle 65 yaşından büyükler ve kronik hastalığı olanların tedbirlere uyması gerektiğine dikkat çekiyor.

Hastanelere son dönemde ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvuranların sayısı artarken, Omicron'un bu semptomlara da neden olduğu tespit edildi. Böylece Omicron'un en yaygın belirtileri olan burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma, boğaz ağrısı ve eklem ağrılarına ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı da eklendi.

TRT Haber'den Fatma Demir Turgut'un haberine göre; Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, COVID-19'un solunum yolları, kalp ve damar endoteli iç zarlarına tutunduğunu, bu nedenle esas olarak semptomların bu yönde görüldüğünü belirtti.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DE ETKİLEYEBİLİYOR

Prof. Dr. Akhan, bağırsakların da bu açıdan önemli olduğuna dikkati çekerek, virüsün sindirim sistemini de etkileyebildiğine vurgu yaptı. Viral enfeksiyonları işaret eden semptomların ateş, kas ağrıları, genel bir halsizlik, baş ağrısı gibi genel semptomlar olduğu bilgisini paylaşan Akhan, bunlarla birlikte baş edilemeyen karın ağrısı, ishal varsa bunun da önemli olduğunu, mutlaka test yapılması gerektiğini vurguladı.

65 YAŞ ÜZERİNDEKİLERE UYARI

Virüsün oldukça büyük değişiklikler yaptığını ve ikinci kere, üçüncü kere enfekte olanların görüldüğünü aktaran Sıla Akhan, "65 yaş üstünde olanlarda mutlaka ek olan bir hastalık da oluyor, ekleniyor buna. Bir KOAH olabiliyor, kalple ilgili bir problem olabiliyor… Bunlar tekrar hastalandıklarında dengeyi bozabilir ve tekrar nasıl atlatacaklarını bilemeyebiliriz" dedi.

Omicron sindirim sistemini de etkiliyor! İşte varyantın yeni belirtileri ile ilgili etiketler Omicron Omicron belirtileri Sıla Akhan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.