Ömer Üründül: Oturmuş bir sistemimiz hala yok

Ömer Üründül: "2. yarıda hiç pas yapamadık, arka arkaya pas hatalarıyla rakibe hücumda devamlılık şansı verdik. Ciddi tehlikeler yaşadık. Tüm riskleri alıp geride 50 metre genişlik bırakan rakibe karşı tehlike oluşturamadık. Çok tehlikeli yerlerden frikik şansı verdik. İki de gol yedik."

A Milli Takım'ın 4-2'lik Hollanda zaferi skor olarak herkesi memnun etse de oynanan futbol o kadar da beğenilmedi... Hollandalı futbolcular maçın ardından ağız birliği etmişçesine, "Türkiye 5 kere geldi, 4'ü gol oldu" demişti.

Sabah yazarı Ömer Üründül de galibiyete rağmen Ay-Yıldızlılar'ın "defo"larına vurgu yaptı. Üründül, bugünki Türkiye-Hollanda maç kritiğinde, "Hiç pas yapamadık, arka arkaya pas hatalarıyla rakibe hücumda devamlılık şansı verdik. Ciddi tehlikeler yaşadık. Tüm riskleri alıp geride 50 metre genişlik bırakan rakibe karşı tehlike oluşturamadık. Çok tehlikeli yerlerden frikik şansı verdik. İki de gol yedik" yazdı.

Türkiye'nin hala oturmuş bir sisteminin olmadığına vurgu yapan Üründül, "Her zaman vurguladığım gibi senelerdir bizim oturmuş bir sistemimiz yok. Bu rahatsızlığı en aza indirecek kadro istikrarımız olmadığından kolektif yapımız sorunlu. Buna karşılık Hollanda da pas trafiği üst düzey, oturmuş, güçlü bir ekol takımı. Tabii ki Hollanda'nın oyunu domine etmesi son derece beklenen bir durum. Bu tabloda yapmamız gerekenler şunlardı: İyi mücadele etmek, rakip ataklarda takım halinde alan daraltmak, kazandığımız topları kolay kaybetmemek ve de fırsat buldukça çabuk çıkışlarla gol aramak. İlk 45'te Hollanda'ya yapmamız gerekenlerin hepsini en iyi şekilde yaptık. Az tehlike yaşadık, iki de gol attık. İkinci yarıya da golle başladık. Artık 3 farklı skor avantajına sahiptik, moralimiz üst düzeydeydi, rakip de demoralizeydi. Ancak Hakan'ın golünden gecenin yıldızı Burak'ın 81. dakikadaki mükemmel frikik golüne kadar ilk devrenin tam tersine her şeyi olumsuz yaptık" ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ömer Üründül: Oturmuş bir sistemimiz hala yok ile ilgili etiketler Şenol Güneş ömer üründül A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.