Ömer Çelik'ten Merkel'e "Gümrük Birliği" cevabı! "Hiç acelemiz yok"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesindeki seçimler öncesi ırkçı ve Türkiye karşıtı seçmenlere şirin gözükmek için AB'nin talebi ile başlatılan "Gümrük Birliği güncellemeleri"ne izin vermeyeceklerini açıklamıştı. AB Bakanı Ömer Çelik, bu açıklamaya "Talihsiz bir açıklama, AB süreçlerine herhangi bir AB ülkesi talimat vermemelidir. AB kurumlarının nasıl çalışacağı ilkelerle belirlenmiştir." sözleri ile yanıt verdi. Güncelleme isteğinin AB'den geldiğini de hatırlatan Çelik, "hiç acelemiz yok" dedi...

Almanya, Türkiye ile yaşadığı siyasi krize AB'yi de çekmek için elinden geleni yapıyor. Son olarak Almanya Başbakanı Türkiye ile AB arasında görüşmeleri süren "Gümrük Birliği güncellenmesi"ne izin vermeyeceklerini açıkladı.

AB Bakanı Ömer Çelik bu açıklama için "Talihsiz" yorumunu yaptı ve "AB süreçlerine herhangi bir AB ülkesi talimat vermemelidir. AB kurumlarının nasıl çalışacağı ilkelerle belirlenmiştir." sözleri ile yanıt verdi.

Bu tip talimatların AB'nin kredibilitesine zarar vereceğini ifade eden Çelik, "AB kurumları ilkelere göre hareket etmelidir.
Türkiye, AB içindeki çeşitli ülkelerle ikili sorunlar yaşayabilir, ikili sorunlar AB sorunu haline getirilmemelidir. Bu AB'nin genetiğinde değişime neden olur." dedi.

Almanya'nın yaşanan krizi AB sorunu haline getirme çabasına izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Çelik,
"Yoksa ab kurumları yerine güçlü AB ülkelerinin liderleri karar vermiş olur ki bu hiç uygun değildir." diye konuştu.

Gümrük Birliği güncellemesinin Türkiye'nin talebi olmadığının altını çizen Çelik, "Güncellemeden AB de Türkiye de yarar görecektir. AB güncellemesi Türkiye için lütufmuş gibi gösteriliyor, bu doğru değildir. Hiç acelemiz yok."

Gümrük Birliği güncellemesinin Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda sürdüğünü sözlerine ekleyen Bakan Çelik, "Siyasi krizler gelip geçicidir, bunun işbirliklerine zarar vermemesi gerekir." diye konuştu...

Ömer Çelik'ten Merkel'e "Gümrük Birliği" cevabı! "Hiç acelemiz yok" ile ilgili etiketler Ömer Çelik merkel ab gümrük birliği