'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest!

İstanbul'da uyuşuturucu satmak suçundan yargılanan ve 12.5 yıl hapis cezası alan ”Ölüm Patroniçesi” lakaplı Saide Demirel tahliye edildi. Demirel'in tahliye edilmesi Türkiye'de tutuklu iken serbest bırakılan ve ardından ülkeden kaçan İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti'yi akıllara getirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Üç ay önce polisin başarılı operasyonu ile yakalanan ve "Uyuşturucu satmak için silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçlarından yargılandığı davada 12.5 yıl hapse mahkum edilen Saide Demirel’in tahliye edildiği ortaya çıktı.

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest!

Uyuşturucu kaçakçısı Saide Demirel, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin kararıyla 27 Şubat 2020 akşamı cezaevinden salıverildi. Demirel'in sessizce bırakılması poliste ve adli çevrelerde şaşkınlık yarattı. Demirel’in tahliye edilmesinin iki yıl önce cezaevinden gece yarısı çıkarılan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve üç adamının tahliyesine benzerlik göstermesi dikkatlerden kaçmazken gözler tahliye kararına çevrildi.

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest! - Resim : 2

ÇETESİ KADINLARDAN OLUŞUYOR

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çayırbaşı Mahallesi'nde yapığı operasyonda uyuşturucu sattıkları belirlenen 20 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişilerden 12’si kadın, 2’si de çocuk yaşlarında olması polisin dikkatinden kaçmadı. Gözaltına alınan kişilerden 16’sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken,4’ü ise adli kontrol sonucunda serbest bırakıldı. Çeteden toplam 199 kişi tutuklandı.

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest! - Resim : 3

3 AY ÖNCE KAĞITHANE’DE YAKALANDI

Saklandığı evden kaçan Saide Demirel, polisin yaptığı operasyondan Kağıthane’de polisin uygulamasında yakalandı. Kocası cezaevinde olduğu için,uyuşturucu çetesini yöneten Saide Demirel’in, Kasım ayının başında polislere yakalanmadan önce torbacılarla eğlendiği anlar ortaya çıkmıştı.

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest! - Resim : 4

BÖLGEDE 10 YILDA 40 GENÇ ÖLDÜ

Sarıyer ve çevresinde, 10 yılda yaklaşık 40 genç, bonzai ve diğer sentetik uyuşturuculardan dolayı yaşamını yitirdi. Polisin yaptığı araştırmalarda, ölen gençlerin uyuşturucuyu Saide Demirel’in yönettiği iddia edilen satıcılardan aldıkları belirlenmişti.

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest! - Resim : 5

CEZAEVİNDEN ÇIKMADAN 9 GÜN ÖNCE BİR GENÇ DAHA ÖLDÜ

Önce uyuşturucuya alıştırılıp, sonra da torbacılık yaptırıldığı iddia edilen İsmail D., Çayırbaşı’nda aldığı uyuşturucuyu Ortaköy mezarlığında kullandıktan sonra 19 Şubat’ta ölü bulundu. Talihsiz gencin kardeşi Mert D.’nin da 8 yıl önce bonzaiden öldüğü öğrenildi. Saide Demirel’in cezaevinden çıkmadan 15 gün önce ölen İsmail D.’ın uyuşturucu ticaretinden bir çok sabıkasının olduğu bilgisine ulaşıldı.

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest! - Resim : 6

UYUŞTURUCU BİR AİLEYİ YOK ETTİ!

Polisin Çayırbaşı’nda 5 ay önce yaptığı operasyonda, uyuşturucudan ölen İsmail D.’ın annesi Ayşe D. ile ablası İpek D.’nin yanı sıra, abisi Barış D. ve yeğeni Özgür D.’nin uyuşturucu satışından tutuklandığı öğrenildi.

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest! - Resim : 7

ZİNDAŞTİ GİBİ SESSİZCE CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Uyuşturucu kaçakçısı Demirel’in tahliye edilmesinin iki yıl önce cezaevinden çıkarılan, FETÖ'cü eski savcı Zekeriya Öz'ün gizli tanığı, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve üç adamının tahliyesine benzemesi dikkatlerden kaçmadı, tahliye kararı sonrası gözler yargıya çevrildi.

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest! - Resim : 8

CEZAEVİNDEN SERBEST BIRAKILMIŞTI

Cinayetler ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla soruşturulan ve ABD konsolosluk görevlisi Metin Topuz'la irtibatlı olduğu belirlenen,İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ile üç adamı Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyorlardı. Zindaşti ve adamları Ekim 2018’de gece yarısı serbest bırakılmışlardı. Olayın ortaya çıkması ve medyaya yansıması üzerine, Zindaşti ve adamlarının tahliye edilmelerine savcı itiraz etmişti ve üst mahkeme yakalama kararı çıkarmıştı. Ancak, Zindaşti ve adamları çoktan sırra kadem basmış ve daha sonra da Hakkari Yüksekova üzerinden, İran’ın Urumiye Şehrine kaçtıkları ortaya çıkmıştı.

Mevlüt YÜKSEL SuperhaberTv /(ÖZEL HABER)

 

'Ölüm patroniçesi' Zindaşti gibi serbest! ile ilgili etiketler uyuşturucu Zindaşti tahliye saide d.
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.