Ölüm Adası nerede? Ölüm Adası'nın hikayesi nedir?

Ölüm Adası nerede? sorusu ünlü bir çok hikayeye konu olan Ölüm Adası'nın ziyaretçilere açılması ardından merak ediliyor. 1800'li yıllarda 160 binden fazla Veba hastasının getirilerek imha edilen Ölüm Adası bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Ölüm Adası nerede? Ölüm Adası'nın hikayesi nedir? İşte Ölüm Adası'nın tarihçesi...

'Ölüm Adası nerede? Ölüm Adası'nın hikayesi nedir?' soruları ünlü bir çok korku hikayesine konu olan Ölüm Adası'nın ziyaretçilere açılmasının ardından merak ediliyor. 1800'li yıllarda 160 binden fazla Veba hastasının getirilerek imha edilen Ölüm Adası bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Ölüm Adası nerede? Ölüm Adası'nın hikayesi nedir? İşte Ölüm Adası'nın tarihçesi...

Ölüm Adası nerede? Ölüm Adası'nın hikayesi nedir?

ÖLÜM ADASI NEREDE?

İtalya'nın Venedik lagününde yer alan Poveglia Adası, küçük bir alan kaplamasına rağmen oldukça ürkütücü bir geçmişe sahip. Yıllardır karanlık hikayelerle anılan adaya 'Ölüm Adası' da denilmektedir.

Poveglia Adası, tarih boyunca çeşitli amaçlarla kullanılmış olsa da, özellikle salgın hastalıkların tedavi edilmesi için kurulan hastane ve sonrasında psikiyatri hastanesi ile ünlenmiştir. Adanın korku dolu geçmişi, bugün hala birçok insanın dikkatini çekmektedir.

ÖLÜM ADASI'NIN HİKAYESİ NEDİR?

Tarihi kayıtlara göre, 16. yüzyılın ortalarında bölgedeki salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla Poveglia Adası'nda bir veba hastanesi kurulmuştur. Salgın hastalıkların pençesine düşenler, adaya getirilerek burada karantinaya alınmış ve tedavi edilmeye çalışılmıştır. Ancak, zamanla hastane, hastalananların topluca gömüldüğü bir mezarlık halini almıştır.

Daha sonraki yıllarda, 20. yüzyılın başlarında, Poveglia Adası bir kez daha karanlık bir döneme tanıklık etti. 1922 yılında psikiyatri hastanesi olarak kullanılmaya başlandı. Ruh hastalarının gönderildiği bu izole edilmiş adada, birçok travmatik olay yaşanmıştır. Hastaların şüpheli koşullarda ve ihmalkâr bir bakım altında olduğu söylentileri, adanın ürkütücü ününü artırmıştır.

Adada yapılan kazı çalışmaları ve arkeolojik buluntular, Poveglia'nın tarih boyunca gömü alanı, salgın hastane ve psikiyatri hastanesi olarak kullanıldığını doğrulamaktadır. Günümüzde, Poveglia Adası genel halka kapalıdır ve özel izin olmadan ziyaret edilememektedir.

Poveglia Adası'nın tarihinde yaşanan bu karanlık olaylar, ürkütücü atmosferi ve 'Ölüm Adası' olarak anılması, yerli halktan ve ziyaretçilerden büyük merak uyandırmaktadır. Ancak, ürkütücü geçmişi nedeniyle adanın gizemi ve hayalet hikayeleri, onu keşfetmek isteyenler için bir cazibe merkezi haline getirmiştir.

Unutulmaya yüz tutmuş ve gizemle dolu bu adanın hikayesi, Poveglia'nın insanların hayal gücünü tetikleyen bir destinasyon olarak varlığını sürdürmesini sağlamaktadır. Bugün bile, 'Ölüm Adası' olan Poveglia, tüyler ürperten geçmişiyle meraklı gezginler ve paranormal araştırmacılar arasında popüler bir konum olmayı sürdürmektedir.

Ölüm Adası nerede? Ölüm Adası'nın hikayesi nedir? ile ilgili etiketler İtalya
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.