Olimpiyat Şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli'den flaş karar

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı altın madalya ile Türkiye'yi sevince boğan Busenaz Sürmeneli yeni hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunurken, verdiği sürpriz kararı da açıkladı. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda da altın madalya kazanmak istediğini belirten milli boksör, ilerleyen zamanlarda profesyonle boksa geçmek istediğini söyledi.

Bu yaz düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı 13 madalya ile bitiren Türkiye adına Mete Gazoz ile birlikte altın madalya kazanan iki sporcudan biri olan Busenaz Sürmeneli, yeni hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"İSTİKLAL MARŞI'NI OKURKEN BOĞAZIM DÜĞÜM DÜĞÜM OLDU"

69 kiloda altın madalya kazanan milli boksör, başarısının ardından herkesin kendisine gururla baktığını ifade ederek, "Hala bakıyorlar. Trabzon'a gidince, ülkeme gelince, İstanbul'da gezerken herkes gurur duydu. Her bir sporcunun yaşaması gereken çok güzel ve çok özel duygular bunlar. Elim kalktıktan sonra böyle bir yere düştüm. Aslında maça çıkarken ‘sen yenilsen de ağlamayacaksın’ dedim ama gerçekten insan dayanamıyor. O bayrağını üstte olduğunu gördüğünde duygularına hakim olamıyor. Çok mutluyum. O bayrağımı orada dalgalanırken, İstiklal Marşı'nı okurken boğazım düğüm düğüm oldu, ağladım. İlk defa İstiklal Marşı’nı söylerken ağladım çünkü düşünsenize 13 sene bir hayalinizin peşinden koşuyorsunuz. Sabah akşam, gece gündüz ve sonra onu ellerinizin avuçlarınızın içinde tutabiliyorsunuz. Çok özel ve çok güzel duygular. İnşallah nice madalyalar getiririm de insanları böyle mutluluktan ağlatırım" şeklinde konuştu.

"PROFESYONEL BOKS YAPMAK İSTİYORUM"

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda da yer almak istediğini belirten 23 yaşındaki boksör, "Aslında yaptığım boks, profesyonel boksu andırıyor çünkü profesyonel boksu çok izliyorum ve onların yaptığı hareketleri kendime katmak istiyorum. Ülkemi bir kez daha gururlandırmak istiyorum. 2024 olimpiyatlarında da dövüşmek istiyorum. Neden iki olimpiyat altın madalyasıyla profesyonel boksa geçmeyeyim ki. İnşallah bu olur. 2024’te de şu andan iddialıyız. Hedefimizi oraya koyduk. Orada da altın madalya alıp ondan sonra belki bir olimpiyat daha madalya bir olimpiyat daha olur ya da olmaz ya da profesyonel olur ama ilerleyen zamanlarda profesyonel boks yapmak çok istiyorum." dedi.

Olimpiyat Şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli'den flaş karar

"İNŞALLAH ÜLKEMİ DAHA ÇOK MUTLULUKTAN AĞLATMAK NASİP OLUR"

Kendisine dua edenlerin desteğini arkasında ve kalbinde hissettiğini belirten Busenaz Sürmeneli, "Bana dua eden ellerin hiçbir zaman inmediğini hissettim kalbimde ve arkamda. Çok mutluyum. İnşallah daha güzel başarılarla ülkeme gelirim. Hatta bana görünce ‘ağlattın bizi’ diyorlar. Ben de diyorum ki ‘daha sizi çok ağlatacağım bu daha başlangıçtı’. İnşallah ülkeme daha çok mutluluktan ağlamak nasip olur. Gerçekten Türk olduğum için her zaman gurur duydum. Daha da gurur duyuyorum şimdi. Daha güzel sonuçlarla gelmek nasip olur. Herkes çok teşekkür ederim" diye konuştu.

 

Olimpiyat Şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli'den flaş karar ile ilgili etiketler Busenaz Sürmeneli Tokyo Olimpiyat Oyunları Paris Olimpiyat Oyunları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.