Ölen trans kızının spermlerinin peşine düştü

İskoçya'da yaşayan Louise Anderson isimli anne geçen ay hayatını kaybeden trans kızının spermleriyle torun sahibi olmak için harekete geçti. Kızının iki yıl önce bir klinikte dondurup sakladığı spermlerini taşıyıcı anneye enjekte ettirmek isteyen Anderson, hukuk mücadelesi başlattı.

İskoçya’da, bir anne, temmuz ayında kaybettiği trans kızının dondurulan spermiyle torun sahibi olmak için hukuki mücadele başlatma kararı aldı.

Ölen trans kızının spermlerinin peşine düştü

Stirling kentinde yaşayan Louise Anderson (üstte), kızı Ellie’nin iki yıl önce dondurulup bir klinikte saklanan spermi, bir bağışçıdan alınacak yumurta ve taşıyıcı anne sayesinde torun sahibi olmak istiyor.

Ancak yasa, spermi donduran kişinin öldüğü sırada bir partneri varsa onun saklayıp kullanmasına izin veriyor. Anne-babaya o hakkı tanımıyor.

Bu nedenle ‘Glasgow Royal Infirmary Fertility Clinic’ adlı klinikte saklanan spermin imha edilmesi gerekiyor.

‘ONA SÖZ VERDİM’ 

Anderson, kızının 14 yaşındayken ileride çocuk sahibi olabilmek için spermini dondurduğunu, bu işlemi yapabilmek için hormon tedavisini ertelediğini anlattı.

Şunları söyledi: “‘Bana söz ver. Bir gün bana bir şey olursa çocuğumun dünyaya gelmesini sağlayacaksın’ demişti ben de söz vermiştim. Onun dileğini yerine getirmek için elimden geleni yapacağım.”

Ölen trans kızının spermlerinin peşine düştü - Resim : 2

Anderson’ın avukatı Virgil Crawford, ilk etapta başkent Edinburgh’daki mahkemeye başvurarak ilk etapta spermin imha edilmesini engellemeye çalışacaklarını söyledi.

Avukat, başarılı olurlarsa spermin kullanılması için izin almak amacıyla mücadele yürüteceklerini belirtti.

Ölen trans kızının spermlerinin peşine düştü - Resim : 3

Ellie'nin eski hali

Ölen trans kızının spermlerinin peşine düştü ile ilgili etiketler İskoçya Bebek Trans Anne sperm torun
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.