"Olağanüstü Hal Belediyeciliği hiçbir şey yapmamak değil"

Mardin Vali / Belediye başkan Vekili Mustafa Yaman SuperHaber'den Neşe Berber'e konuştu. Yaman, "Aslında bizden öncekiler 'Olağanüstü Hal Belediyeciliği'ni hiçbir şey yapmayarak göstermişler. Bizler ise olağan belediyecilik yapıyoruz." dedi.

Aslında bizden öncekiler 'Olağanüstü Hal Belediyeciliği'ni hiçbir şey yapmayarak göstermişler. Bizler ise olağan belediyecilik yapıyoruz.

Mardin Vali / Belediye başkan Vekili Mustafa Yaman:

OLAĞAN BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ

Yaman: Ben göreve geldiğimde hiç bir hizmet yoktu. Çöpler toplanmıyor, Maski dediğimiz su idaresinin ve doğalgazın hizmetlerine engel olunuyordu. Ruhsat verilmiyordu. Şimdi biz şehrin her yerine hizmet götürüyoruz. Kentte çok şey değiştirdik. Halkın huzuru ve güvenliğini sağladık. Bildiğiniz gibi 'Olağanüstü Hal Belediyeciliği' diye bir algı yapılıyordu. Aslında bizden öncekiler 'Olağanüstü Hal Belediyeciliği'ni hiçbir şey yapmayarak göstermişler. Bizler ise olağan belediyecilik yapıyoruz.

Mardin Vali/Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’la Mardin’de restore ettirip halkın hizmetine sundukları Kültür sokakta buluştuk. Mardin’in güzelliklerini göstermek istedi. Sokakta bir eski Mardin evi restore edilerek halkın hizmetine açılmış. Mağara şeklinde bir kafe de işletiliyor. Kafenin bize ikramları da Mardin’in meşhur kahvesi ve mavi renkli badem şekerleri eşliğinde... Kültür sokak gece için ışıklandırılmış fotoğraf çektirmek isteyen o sokağa geliyor. Vali Yaman ile hem geziyoruz hem de konuşuyoruz. Sokaklarda insanların Vali Yaman’a ilgisi çok büyük belli ki kayyum olarak atandıktan sonra yaptığı hizmetlerle halkla olan iletişiminde kendisini sevdirmiş.

20180204112922_CN9A0255

Siz kayyum olarak göreve geldiğinizde durum nasıldı şehirde?

2016 Haziran’da göreve geldim. Ben geldiğimde hendek operasyonları yeni bitirilmişti. En son Nusaybin operasyonu bitirilmişti. Bölge travma yaşıyordu. Çarşılar bomboş esnaf çok kötü durumdaydı. Oteller kapanmıştı. Hükümetimizin başarılı operasyonlarından sonra bölgeye huzur geldi. Mardin, Diyarbakır, Şırnak hepsine huzur geldi. Bölgeye yeniden oteller açılmaya başladı.

Bu süreçte hem vali, hem de belediye başkanı olmanın avantajı oldu mu?

Personeli efektif kullanabiliyoruz. Bize bu görev verildiğinde boşalan birim başkanlıklarına kamu personellerinden büyükşehirde görevlendirme yaptık. Hem valilikte hem de büyükşehirde görev yapmış oluyorlar. Bunu da avantaja çeviriyoruz. Büyükşehir için genel idareden bakanlıklarımızdan büyük destek aldık.

Ben göreve geldiğimde hiç bir hizmet yoktu. Çöpler toplanmıyor, Maski dediğimiz su idaresinin ve doğalgazın hizmetlerine engel olunuyordu. Şimdi biz şehrin heryerine hizmet götürüyoruz. Ruhsat verilmiyordu. Kentte çok şey değiştirdik. Halkın huzuru ve güvenliğini sağladık. Ortamı her sektör için uygun hale getirdik.

Mardin en çok hangi sektörlerde güçlü?

Bölgenin gıda ve tekstil sektöründe havzası var. Hemşehrilerimizin de hem burada hem de il dışında yatırımları bulunuyor. Tekstil sektöründe ne kadar makine alırsanız o kadar insana istihdam sağlıyorsunuz. Bu çok önemli. Bölgemizde işsizlik oranı yüksek. Bu kamu kurumlarındaki istihdamlarla giderilemez. Onun için yatırımcıların yatırımlarıyla inşallah bunu gidereceğiz.

20180204112941_CN9A0257_1

Mardin halkı nasıl davrandı bu süreçte?

Ben bu zorlu süreçte, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimiz yetkililerine ve şehrin siyasetçilerine çok teşekkür ediyorum. Tabi en çok teşekkürü Mardin halkına ediyorum. Çok sabırlı davrandılar bu zor süreçte ve bize destek verdiler, teveccüh gösterdiler.

Hangi projeleri yapmaya başladınız?

Mardin’e hiç bir şey yapılmamış hiç bir hizmet gitmemiş biz göreve gelene kadar. Biz sadece 2017 yılında 1750km asfalt yaptık. 2018 yılında 1000km sıcak asfalt yaptık. Kırsal mahalleleride sıcak asfalt yapıyoruz. Aş evleri kuruyoruz. Her mahalleye parklar yapıyoruz. Şuana kadar 220 park yaptık. 26 tane sosyal projemiz var. Mardin Masa’yı kurduk. 65 gencimiz var, masada oturmuyorlar her gün 10 araçla kırsal mahallelerde her yaşlıya, her öğrenciye, her insana uğruyoruz. Halkla içiçe oluyoruz. 607 kırsal mahallenin 508 mahallesine gittik. Her haneye giriyoruz. Girmeye de devam edeceğiz. Sosyal riskle ilgili çalışma yapacağız.

‘Mardin Masa, 65 kişilik ekiple hizmet veriyor’

‘Mardin Masa kurumsal ekibimiz dört dilde hizmet veriyor. Türk, Kürt, Arap ve Süryani gençlerden oluşan ve bu dilleri konuşan gençler ile birlikte Mardin’in her evine giriyoruz ve sorunlarını çözüyoruz. Her mahalleye bilgi evi oluşturduk. İçlerinde kütüphane ve çalışma atölyeleri var. Fotokopi, çay kahve internet burada ücretsiz başlarında öğretmenler var. Şimdi iki aydır buna bağlı olarak, Gençlik Merkezimiz var, burada yedi bin kitaplı kütüphane var. 120 kişilik konferans salonu var. Sinema, radyo, resim, dış politika atölyeleri var.

IMG_8823

Gençleri Türkiye’yi gezdiriyoruz

Mardinli gençleri hem yurtiçi değişik illere hemde yurtdışına da götürüyoruz. Balkan atölyemiz var. 200 genci Saraybosna’ya götüreceğiz. Sanatçıları Mardin’e getirip gençlerle buluşturuyoruz.’

Kırsalda yaşayan her çocuğu Artuklu’ya getiriyor ve müze, sinema gibi kültürel etkinlikler yapmaları için getiriyoruz. Şehrimizi tanıyalım projemiz var, her çocuğu şehirde misafir ediyoruz akşam evlerine geri bırakıyoruz.

151km Suriye Sınırımız var…

151km’lik Suriye sınırımızın tamamı beton bloklarla duvar yaptık şimdi güvenlik artırıcı uygulamalar yapıyoruz. Güvenlik güçlerimiz herhangi bir olumsuz durumla karşılaştığımızda hemen karşılık veriyor. Afrin operasyonu na şehrimiz halkı bayraklarla dualarla destek veriyor hükumetimizin yanındayız.

Bundan 1.5 yıl önce işyeri kapatan Mardin’den şimdi yeni işyerleri açan şehir olduk. MARSİAD Başkanımız Nasır Duyan başkan ile yeni yatırımcıların gelmesi için çalışıyoruz.. Birinci Organize Sanayi Bölgesi tam kapasite dolu. İpek Yolu’na çok yakın bir yerde ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi alt yapı çalışmaları bitmek üzere. Midyat ve Nusaybin’de OSB çalışmaları devam ediyor.

"Bölgede olağan belediyecilik başladı"

Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi yatırımlar yaptık, elimizden geldiğince de iş adamlarına destek sunmaya çalıştık. Bildiğiniz gibi 'Olağanüstü Hal Belediyeciliği' diye bir algı yapılıyordu. Aslında bizden öncekiler 'Olağanüstü Hal Belediyeciliği'ni hiçbir şey yapmayarak göstermişler. Bizler ise olağan belediyecilik yapıyoruz. Sokak hayvanlarından, Dargeçit'teki bir engellinin ihtiyacına kadar her şeyi gideriyoruz. Her şeyini düşündüğümüz bir şehirdir Mardin. Bunu bilin. Herkese yüz yüze dokunuyoruz. Dört dilde hizmet veriyoruz. Birkaç ay içinde şehirdeki herkes ile yüz yüze görüşmüş olacak ve bütün ihtiyaçlarını öğrenmiş olacağız. Bu anlamda yerel yönetimler ciddi katkı sağlıyor. Artık bölgede olağan belediyecilik başladı. Burada hem sizler hem çocuklarınız için her şey var. Onun için sizlerin yatırımlarını bekliyoruz. İlimize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz."

"Olağanüstü Hal Belediyeciliği hiçbir şey yapmamak değil" ile ilgili etiketler Vali mardin belediye başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.