Okullar ne zaman açılacak? 2018 hangi gün dersler başlayacak?

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler ve öğrenciler okulların ne zaman başlayacağını merak ediyor. Aranan sorular arasında yer alan okulların ne zaman açılacağı sorunusunun cevabını sizler için araştırdık. Peki okullar ne zaman açılacak? 2018 Hangi gün dersler başlayacak? Detaylar haberimizde...

Okullar ne zaman açılacak? 2018-2019 eğitim -öğretim yılının başlamasına az bir zaman kaldı. Okulların açılmasına kısa bir süre kala herkes okulların açılacağı tarihi merak ediyor. Peki okullar ne zaman açılacak? 2018 Hangi gün dersler başlayacak? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Okullar ne zaman açılacak? 2018 hangi gün dersler başlayacak?

OKULLAR 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE NE ZAMAN AÇILACAK?

Üç aylık tatilin ardından ders başı yapacak olan öğrenciler, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk dersine 17 Eylül Pazartesi günü girecek. Yaklaşık 4 aylık bir sürecin ardından 18 Ocak tarihinde sömestr tatiline girecek olan öğrenciler ve eğitimciler, ikinci döneminin ilk dersine ise 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

2018-2019 eğitim öğretim dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde karnelerin dağıtılmasıyla son bulacak.

İlk kez ders başı yapacak olan okul öncesi öğrencileri, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'nci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrenciler, uyum eğitimi dolayısıyla 10-14 Eylül tarih aralığında ders başında olacak.

UYUM EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ile ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ve pansiyonda kalacak öğrencilerin uyum eğitimi 10-14 Eylül 2018'de gerçekleştirilecek.

TAM GÜN EĞİTİME GEÇEN ŞEHİRLER
Öte yandan tam gün eğitime geçen iller de şöyle sıralanıyor: Nevşehir, Tunceli, Ardahan, Bartın, Erzincan, Karaman, Burdur, Artvin, Kırıkkale Bolu, Bilecik, Sinop, Gümüşhane, Bayburt.

 MEB'İN 100 GÜNLÜK EYLEM PLANI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da Twitter hesabı üzerinden, kendi 100 günlük hedeflerini duyurdu. MEB'in hedefleri arasında her okula 1 polis memuru, tam gün eğitim gören öğrenci oranının yüzde 68'den yüzde 71'e çıkarılması gibi maddeler bulunuyor. İşte, o maddeler...

- Eğitimin içeriği konusunda hassasiyetle durulacak.

- Tüm okullarda tam gün eğitim gören öğrenci oranı yüzde 68'den yüzde 71'e yükseltilecek.

- 700 eğitim kurumu daha Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne entegre edilecek.

- Güvenlik önceliği olan 30 bin okuldan başlayarak, her okula en az 1 polis memuru görevlendirilecek.

- Öğretmenlerin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirmek için yüksek lisans oranı artırılacak.

- Eğitim yöneticiliğinde profesyonel sisteme geçilecek.

- Yabancı dil eğitimini etkin şekilde verebilmek için, hem öğretmenlere hem de öğrencilere yönelik yeni yöntemler devreye alınacak.

- Okul öncesi eğitiminden üniversiteye kadar her aşamada öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerinin gelişimini izlemek ve yönlendirmek için yeni bir sistem kurulacak.

- Her okulun kendi şartları içinde geliştirilmesini sağlamak için kriterler belirlenecek, destekler buna göre sağlanacak.

- Bakanlığın yapısını, mevzuatını ve insan kaynağını yeniden yapılandırmak için büyük bir veri sistemi oluşturulacak.

- Mesleki eğitimde organize sanayi bölgeleri ve üniversitelerle işbirliği güçlendirilecek.

- Ölçme ve değerlendirme sistemini uluslararası sıralamalarda yükseltmek için gereken adımlar atılacak.


MEB'DEN OKUL ÖNCESİ UYUM EĞİTİMİ AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı, okullar ne zaman açılacak? sorusuna yanıt vererek şu açıklamayı yaptı:

''Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıf öğrencileri, orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9´uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak."

Okullar ne zaman açılacak? 2018 hangi gün dersler başlayacak? ile ilgili etiketler 2018 okullar ne zaman açılacak
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.