Okullar kapanacak mı? 4 Ekim Pazartesi okullar kapanır mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların son durumu ile ilgili olarak bir son dakika açıklamasında bulundu. Bazı kararların Milli Eğitim Bakanlığı il bazlı kararlar alınmayacağını ve değerlendirmelerin okullar özelinde alınacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşan Özer, okullar kapanacak mı sorusunu da cevaplamış oldu. Peki, 4 Ekim 2021 Pazartesi okullar kapanır mı?

Koronavirüs salgınında artan vakalar sonrasında okulların kapanıp kapanmayacağı yeniden gündeme geldi. 30 bin sayısına yaklaşan vakalar ile birlikte sosyal medyada okulların kapanacağına dair değişik iddialar ortaya atıldı.

Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir son dakika açıklaması geldi. Mahmut Özer, "Şu anda okulları açık tutmamızla ilgili en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranı” ifadelerini kullandı.

Okullar Kapanacak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başlayan yüz yüze eğitim dönemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık ve İçişleri bakanlıklarıyla süreci koordineli şekilde yönettiklerini belirten Özer, "Şu anda okulları açık tutmamızla ilgili en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranı dedi.

Okullar kapanacak mı? 4 Ekim Pazartesi okullar kapanır mı?

"Gelinen noktada artık aşı çok kolay erişilebilir bir nesneye dönüştü ve vatandaşlarımızın aşılanma oranı giderek artıyor. Şu anda bilimsel yaklaşımlar içinde başka bir çözüm yolu da yok. Aşı olacağız; maske, mesafe ve hijyene dikkat edeceğiz. 6 Ağustos tarihinden itibaren Bakanlık görevini devraldıktan sonra, devir teslim töreninde de açıkladığım gibi okullar ilk açılan ve son kapatılan yerler olmak zorundadır."

"Şu anda okulları açık tutmamızla ilgili en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranı. Hem birinci doz hem de ikinci dozda öğretmenlerimizin yakalamış olduğu aşılanma oranı, Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Birinci dozda yüzde 92, ikinci dozu yaptırmış veya aşı olmadan bağışıklık kazanıp antikor oluşturmuş olan öğretmen oranımız yüzde 85'lerde. Özellikle 6 Ağustos ile bugün arasında öğretmenlerin aşılanmasında da ciddi bir ivmelenme var. Yani öğretmenlerimiz okulların açılmasıyla ilgili irade gösterildiği zaman sadece kendi sağlıkları için değil, topluma örnek oluşturma bağlamında da sorumluluk alarak çok hızlı bir şekilde aşılarını tamamladılar."

Okullar kapanacak mı? 4 Ekim Pazartesi okullar kapanır mı? ile ilgili etiketler tatil okullar yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.