Okul servislerinin koltuğuna sensör geliyor

Okul Servis Yönetmeliği’nin ayrıntıları netleşiyor... Bu kapsamda servislerde kamera sistemi kurulması zorunlu hale gelecek. Bunun yanı sıra servislere takibi kolaylaştırmak için koltuk sensörleri kurulacak.

İzmir’in Çiğli İlçesi’nde uyuduğu okul servisinde unutulan ve hayatını kaybeden Alperen için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı harekete geçmişti. Hazırlanan ‘Okul Servis Yönetmelik Taslağı’nın ayrıntıları netleşmeye başladı. Akşam'ın edindiği bilgiye göre servislerde kamera sistemi zorunlu hale gelecek. Bunun yanında servislere koltuk sensörleri kurulacağı belirtildi. Sensörlerle çocukların servislerde unutulmasının ya da servise binmemesi durumlarının anında tespitinin hedeflendiği öğrenildi.

ÖZEL EMNİYET KEMERLERİ

Servislerde 3 bağlamalı çocuklara özel emniyet kemeri zorunlu hale getirilecek. Böylece yolculuk esnasında çocukların güvenliği sağlanmış olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Servislerin gerekli teknik şartları taşıması, velilerin öğrencilerin mağdur olmaması ve sürücülerin de mağdur olmaması için bir çalışma yapıyoruz” demişti.

Şoför panelden kontrol edecek

Bunun yanı sıra, bütün okul servislerine araç içi kamera sistemi kurulacağı kaydedildi. Araçlarda koltuk sensörlerinin de bulundurulmasının zorunlu hale geldiği belirtildi. Bu sensörler şoför önündeki panele bağlı olacak. Şoför panelden hangi çocuğun koltuğunda oturup oturmadığını kontrol edebilecek. Panel sayesinde araç seyir halindeyken yerinden kalkan çocuk da fark edilebilecek. Sensörlerle çocuğun serviste unutulması ya da okuldan çıkışta servise binip binmediğinin tespit edilerek, bunların önüne geçilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Sabıkası olan yapamayacak

Bunun yanı sıra şoförlerin işe alınmasında da bir takım kriterlerin göz önünde bulundurulacağı ifade edildi. Çocuk istismarı ya da uyuşturucudan sabıkası bulunanlar, affa uğramış dahi olsalar servis şoförlüğü yapamayacaklar. Ayrıca adli sicil kaydı isteneceği de belirtildi.

Okul servislerinin koltuğuna sensör geliyor ile ilgili etiketler Okul servis
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.