Okan Buruk: "Tek hedefimiz galibiyet"

Şampiyonlar Ligi'nde yarın Manchester United ile karşılaşacak olan temsilcimiz Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ve kaptan Fernando Muslera açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, yarın 20.45'te İngiliz devi Manchester United'ı ağırlayacak. Mücadele öncesi teknik direktör Okan Buruk ve kaptan Fernando Muslera basın toplantısı düzenledi.

"TEK AMACIMIZ KAZANMAK"

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, galibiyet hedefiyle maça çıkacaklarını söyledi ve "Büyük bir heyecan yaşıyoruz camia olarak. Türkiye büyük bir heyecan yaşıyor. Türk futbolu için bu maçlar çok önemli. Gruptan çıkmak için büyük bir avantaj elde edebiliriz kazanarak. Ayrıca kazanırsak Avrupa'da devam etmeyi garantiliyoruz. Maddi anlamda, manevi anlamda önemli bir maç. Rakibimiz gelişti ve değişti. Ligde son 6 maçın 5'ini kazandı ve liderin 6 puan gerisindeler. Biz de kendi oyunumuzu geliştirme anlamında son hafta Alanyaspor karşısında önemli bir oyun oynadık. Amacımız kazanmak. Kendi sahamızda, kendi taraftarımızın önünde atmosfer çok iyi oluyor. Daha önceki iki maçı kazanamadık Devler Ligi'nde burada ama bu sefer iyi oynayıp kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"KARİYERİMDEN GURUR DUYUYORUM"

Kaptan Fernando Muslera ise, "Şampiyonlar Ligi çok değerli bir turnuva ve biz bu arenada yarışıyoruz. Yarın kazanmak için sahaya çıkacağız. Birçok maç yapıyorsunuz kariyeriniz boyunca. Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası... Oynadıkça gelişiyorsunuz. Büyük maçları oynayarak hem futbolcu olarak hem karakter olarak gelişiyorsunuz. Gurur duyduğum bir kariyerim var" dedi.

"REKABET BİZİ YUKARIYA TAŞIYACAK"

Mertens ve Kerem Aktürkoğlu ikilisinden hangisinin oynayacağının sorulması üzerine Okan Buruk, "Çok fazla iyi oyuncuya sahibiz. Herkes oynadığında en iyisini yapabilecek seviyede. Kim oynarsa oynasın, bu takım için en iyisini yapacağını biliyoruz. Yarın da böyle olacak. Bugün 11'imizi belirleyeceğiz. Her bölge için merak ve soru işaretiniz olacaktır kimin oynayacağına dair, bu doğal. Rekabet tabii ki olacak bu rekabet de bizi yukarıya taşıyacak" şeklinde yanıt verdi.

 "PUŞKAŞ'A ADAY OLACAKTIR"

Fernando Muslera'ya sorulan Manchester United'lı Garnacho'nun golü üzerine Uruguaylı eldiven, "Kesinlikle Puşkaş'a aday olacak güzellikte bir goldü" dedi.

DAVINSON VE ABDÜLKERİM'İN SON DURUMU

Teknik direktör Okan Buruk, sakatlığı bulunan Davinson Sanchez hakkında, "İğneyle oynamak gibi bir durumu yok. 2-3 hafta sahalardan uzak kalacak gibi gözüküyor. Sonrasında aramıza katılacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Okan Buruk ayrıca Abdülkerim Bardakcı ile ilgili de "Abdülkerim'i bugün idmanda deneyeceğiz, eğer olumlu olursa yarın sahada olacak" dedi.

SÖZLEŞMEYE DEĞİL MAÇA ODAKLI!

Fernando Muslera, sezon sonunda bitecek sözleşmesiyle ilgili gelen soruya, "Tek söyleyecebileceğim şey yarın maçımız var ve ona odaklanmış durumdayım" dedi. Söze giren Okan Buruk ise gülerek, "Benim de sezon sonu sözleşmem bitiyor" şeklinde bir espri yaptı.

"TRANSFERLERDEN ÇOK MEMNUNUM"

Yeni transferleri değerlendiren Okan Buruk, "Her maçın farklı bir hikayesi var. Maç maç bakıyoruz. Ana hedefimiz oyuncularımızı hazır hale getirmek. Son maç bizim için çok iyi geçti, önemli işler yaptık. Şu anda çok daha farklı bir maça çıkıyoruz, hikayesi farklı olacak. Oyuncularımız oynamak için, takıma destek vermek için yüzde yüzünü veriyor. Benim hoşuma giden şey bu. Transferlerimizden çok memnunuz. İyi bir kadromuz vardı, yukarıya çektik. Takımımızın ne kadar iyi oyunculara sahip olduğu zaten belli" dedi.

İngiliz gazetecinin Ali Sami Yen'in atmosferini tarif etmesini istediği Fernando Muslera, "Daha önce burada olmadıysanız keyfini çıkarın" diyerek yanıt verdi.

"ÖNEMLİ OLAN POZİSYONA GİRMEK, O GOLLERİ ATACAĞIZ"

Kaçan gollerin maçların sonucuna etki edip etmediği sorusu üzerine Okan Buruk, "Girdiğimiz pozisyonları değerlendiresek Bayern Münih maçları farklı biterdi. Bu baskıyı ve pozisyona girme performansını devam ettirmek niyetindeyiz. Zamanla gole çevirme oranı artacaktır. Önemli olan pozisyonlara girmek, o golleri de atacağız" dedi.

"TRANSFER DÖNEMİ GEÇ TAMAMLANIYOR"

Takımın ligin ortalarına doğru açıldığı şeklindeki yorum üzerine Okan Buruk, "Her takımın farklı bir hikayesi oluyor. Başakşehir'de çalıştığım dönem farklı bir hikaye vardı, bu sene de farklı. Yaz transfer dönemi çok geç tamamlanıyor ülkemizde. Oyuncuları oturtmak süreç alıyor. Bu sene sezonu erken açtık, oyuncular daha az tatil yaptı ve geç adapte oldu. Bu yazı güçlü bir şekilde geçtik. Şampiyonlar Ligi'nde iddiamız yüksek, ligde de iyi bir puanımız var" ifadelerini kullandı.

Okan Buruk ayrıca yarına dair planının sorulması üzerine, "Rakibimiz gelişmekte olan bir takım. Bizim hedefimiz kazanmak. Her maça farklı hazırlanıyoruz. Yarın da farklı olacak. Planlarımızı yaptık ve oyuncularımıza anlattık. Yarın sahada göstereceğiz" dedi.

İngiliz gazetecinin taraftarlar konusundaki sorusuna Okan Buruk, "Taraftarımız çok önemli ve değerli. Takıma etkileri çok fazla oluyor. Taraftarı maçın içine çekmemiz gerekiyor bu desteği almak için. Bayern Münih maçının ilk yarısında ve Kopenhag maçının son bölümünde gördük bunu. Yarın biz de oyunumuzla taraftarı maçın içine çekeceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Fernando Muslera ise, "Her stadın kendine özgü atmosferi vardır. Old Trafford, Allianz Arena, Ali Sami Yen... Hepsinin atmosferi farklı. Yarın stattaki atmosferi kendiniz görüp ona göre kendi yorumunuzu yapmanızı isterim. Bizim taraftarımız 12. adamımız sahada. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

Okan Buruk: "Tek hedefimiz galibiyet" ile ilgili etiketler Okan Buruk Fernando Muslera Galatasaray
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.