Okan Buruk: Galatasaray ile adımın anılması normal

Okan Buruk: "Uzun yıllar Galatasaray'da emek sarf ettim. Çok fazla kupa kazandım. Büyük başarılar yaşadım. Başakşehir ile yakaladığım başarının ardından Galatasaray ile adımın anılması gayet normal. Ama ülkemizin en başarılı teknik adamı diyebileceğimiz insan şu an Galatasaray'ın başında.  Galatasaray Hocalığına aday gösterilmek benim için mutluluk verici"

Geçen sezon Medipol Başakşehir'u şampiyon yaptıktan sonra bu sezon Süper Kupa finalinde Tranbzonspor'a mağlup olunca görevinden ayrılan teknik direktör Okan Buruk ilk kez konuştu.

Tivibu Spor'a birçok konuda açıklamada bulunan Buruk, "Uzun yıllar Galatasaray'da emek sarf ettim. Çok fazla kupa kazandım. Büyük başarılar yaşadım. Başakşehir ile yakaladığım başarının ardından Galatasaray ile adımın anılması gayet normal. Ama ülkemizin en başarılı teknik adamı diyebileceğimiz insan şu an Galatasaray'ın başında.  Galatasaray Hocalığına aday gösterilmek benim için mutluluk verici" dedi.    

Çalışma temposunu özlediğini de söyleyen Buruk, "Bundan önce hep çalıştım. Ara vermeden çalıştım. Bu süreç bana iyi geldi diyebilirim. Yaz ayına kadar kendimi yenilemiş şekilde ve istediğim tarzda bir proje olursa tekrardan işin içine girmeyi istiyorum" şeklinde konuştu.

MENTAL OLARAK LİGE HAZIR DEĞİLDİK

Ligde zor bir sene geçirdiklerini söyleyen Okan Buruk "10 gün tatil yapıp yeniden idmanlara başlamak zor oldu. Fiziksel ve mental olarak lige hazır değildik. Bunu ilk 4 maçlık periyotta gördük. Daha sonra 4 maçlık bir galibiyet serisi yakaladık. Milli Takım arası oldu. Milli Takımlarda oynayan da çok oyuncumuz vardı. Şampiyon olduğumuz için bir doymuşluk olabilir oyuncularda. Futbolcularımız Şampiyonlar Ligi maçlarını üst düzey oynarken, lig maçlarında bireysel performans olarak verim alamadık. Hücum oyuncularımızın gol sayısının düşmesi bize maç kazanma konusunda sıkıntılar yarattı. İyi şeyler yaptığımız maçlarda da karşılığını alamadığımız oldu. Çok büyük hakem hataları da yaşadık" ifadelerini kullandı.

BAŞAKŞEHİR'DEN AYRILMAMI İSTEDİLER

Teknik direktör Buruk, Başakşehir'de ayrılık sürecinin kulüp yönetimi tarafından başlatıldığını ifade ederken, "Göksel Gümüşdağ benim çok yakın arkadaşım. Çok değer verdiğim bir insan. Başkanımızdan böyle bir öneri geldi. Yenilenmenin kulüp için daha iyi olacağını düşündüler. Ben de buna hazır olduğumu belirttim. Oyun olarak belki iyi işler yapabilirdik, ama kulüpten böyle bir öneri gelince ben de ayrılmak durumunda kaldım. Böyle bir durumun kulüp için daha iyi olacağını düşündüler. Yöneticilerle ve futbolcu arkadaşlarımızla dostluğumuz sürüyor. Aykut hoca da sezon arası geldi. Takımı doğru yere getirmek istiyor. Çok çalışkan bir insan. Hem ona hem Başakşehir takımına başarılar diliyorum. Başakşehir'den ayrılırken göz yaşlarıma hakim olamadım" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ MUTLU SONA YAKIN"

Buruk, Süper Lig'de Şampiyonluk yarışını da değerlendirdi. Okan Buruk en şanslı takımın Beşiktaş olduğunu belirtti: "Beşiktaş'ın bizle oynadığı ilk maç belki de onlar adına dönüm maçıydı. Favori Başakşehir'di. Ama Beşiktaş o maçı kazanıp inanılmaz bir yükselişe geçti. Puan olarak değil, oyun olarak da baktığımızda sahada en güçlü duran ve bütün maçları domine eden takım Beşiktaş. Puan avantajının dışında oyun olarak da iyiler. Oyuncuları kenetlenmiş görüyorum. Futbolda ne olacağı belli olmuyor. Ama oyun olarak Beşiktaş sahada çok güçlü gözüküyor. Fenerbahçe ise çok fazla transfer yaptı ve kaliteli oyuncular geldi. Her şey kağıt üstünde olmuyor, sahada bitiyor. Fenerbahçe'nin iç saha performansı iç açıcı değil. Beşiktaş için söylediğimiz güçlü oyunu Fenerbahçe için zaman zaman söyleyebiliyoruz."

Okan Buruk: Galatasaray ile adımın anılması normal ile ilgili etiketler Okan Buruk Galatasaray Medipol Başakşehir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.