Oğuz Berkay Fidan’dan SuperHaber’e özel açıklamalar!

Astrolog ve Sunucu Mine Ayman'ın müzik, sanat ve kültür dünyasının ses getiren isimleriyle buluştuğu programının yeni konuğu "O Ses Türkiye"’nin ilk sezon birincisi Oğuz Berkay Fidan…

Müzik sektörüne giriş serüveni olan "O Ses Türkiye" yarışması ile ilgili samimi itiraflarda bulunan genç şarkıcı, 24 Ocak’ta çıkarttığı tekli çalışması “H.Y.G"nin ortaya çıkış sürecini anlatırken aynı zamanda Mayıs ayında çıkartacağı yepyeni albümünü SuperHaber izleyicilerine duyurdu.

MÜZİK KARİYERİNDEKİ YÜKSELİŞ

Yarışma öncesine kadar profesyonel bir şekilde müzikle ilgilenmediğinin altını çizen Oğuz Berkay Fidan, "O Ses Türkiye" sonrası müzik kariyerindeki yükselişi anlattı: Yarışma öncesi profesyonel bir şekilde müzik ile uğraşmıyordum. Müzik hep içimde var olan bir şeydi, sosyal medyada amatör olarak videolar yüklüyordum. "O Ses Türkiye"den sonra bu durum bir virüs gibi yayılmaya başladı... “O Ses Türkiye”de birinci olan diğer kişiler Pop müzik yapmıyorlar, daha farklı alanlarla ilgileniyorlar. O tarz alanlarda bir şey gerçekleştirmek zor ve daha zaman alıcı bir durum. İnsanların çok dinlediği ve çabuk tükettiği bir müzik türü olduğu için pop müziği tercih ettim ve istikrarlı bir şekilde bugünlere geldim. En başından beri “Müzik piyasasında bu kazandığım unvanı nasıl doğru bir yere taşırım da iyi bir yere gelirim?” diye çalışıyorum. Bugüne kadar 9 şarkı çıkardım. Her yaptığınız iş hit olmayabilir. Benim kafamdaki şu; diskografiye baktığınız zaman belli bir kalitenin üzerinde şarkı ve klipler bırakabiliyorsan geriye dönüp baktığımda ne güzel işler yapmışım diyebiliyorsam o iş benim için iyidir. Müzik sektörü öyle bir sektör ki bir şarkı ile çok iyi bir yere gelebiliyorsun ama bu istikrarı sağlamazsan o istediğin konumu elde edemezsin. Bugüne kadar hep tekli şarkılar çıkardım ama artık ilk albümü oluşturmanın zamanı geldi. Hazırlıklara başladım, mayıs ayının ortası gibi çıkartmayı planlıyorum...

O SES TÜRKİYE İLE İLGİLİ SAMİMİ İTİRAF

Yarışma ille ilgili samimi bir itirafta bulunan Oğuz Berkay Fidan, “Yarışmaya katılmanın hem olumlu hem de olumsuz yanları var. Olumsuz yanları bazen bunalabiliyorsun, olumlu yanları ise yaptığım şarkılarla gündeme gelince, bunu konuşmak için YouTube kanallarına konuk olunca aslında insanların bulunmak istediği yerde olduğunu görünce mutlu oluyorsun...” dedi.

"YARIŞMADA KÜLT ŞARKILARIN SEÇİLMESİ GEREKİYOR"

“Yarışmaya şu an katılsaydım pezleri ve tizleri yüksek bir şarkı seçerdim. Ben ‘Aşk-ı Kıyamet’ şarkısını seslendirmiştim, çünkü hem pesleri hem de tizleri var ve dinleyenlere şarkının duygusunu çok güzel hissettirir. Günümüzdeki popüler şarkılar yerine kült şarkılar seçilmesi gerekiyor.” cümleleriyle başarılı şarkıcı, “O Ses Türkiye” yarışmasına katılmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

RAP MÜZİĞİN YÜKSELİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Fidan, son dönemlerde yükselen rap müzik algısını değerlendirdi: Bence şu zamanın problemi müzisyenlerde kült bir şarkı çıkabilecek potansiyel yok. Bunun sebebi şunlar olabilir; ya insanlar artık çok fazla şarkıya maruz kaldıkları için bir şarkıyı iki kere dinleyerek kısa sürede tüketiyorlar ya da pop müzik algısı değişerek rap müzik gibi başka bir türe kayıyor. O tarz müzikler de şu an güncel ve popüler ama ilerleyen dönemlerde ne kadar kalıcı olur belli değil. Son zamanlarda da bir rap furyası oluştu. Rap müziğe maruz kaldığımız için ben de artık takip ediyorum. Ben de pop ile rapi birbirine karıştırarak mayıs ayında çıkartacağım albüm için bir şarkı hazırlamayı düşünüyorum. İlk başta kendimi deneyerek görmek istiyorum devamında bir rapçi ile düet yapabilirim. O da şu sıralar çok trend. Ben bunu çok takdir ediyorum çünkü pop yapan 3-4 şarkıcı bir araya gelip bir şarkı yapamaz. Herkesine egolar tavan, hiçbir şekilde bir araya gelinmiyor. Gelindiğinde bile sen şunu yaptın, o bunu yaptı diye tartışma yaratılıyor. Artık bir tartışma yaratmayın da Türk pop müziği dünyada bir yere gelsin. Bu anca birlik beraberlik sağlanırsa olabilir. Türk pop müziği bitiyor diye haberler çıkıyor ya bence bitmiyor, sanatçılar Türk popunu bitiyorlar…

"İNSANLAR AYNI MÜZİĞİ DİNLEMEKTEN SIKILDI"

90’larda ortaya çıkan şarkıların trend olmasını ise, “Radyoda yayınlanan Top 20 listelerinde baştan sona aynı şarkıyı dinliyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Mesela son zamanlarda Billie Eilish’in yaptığı müzik tüm dünyada dinleniyor. Farklı bir içerik olduğu için bir yıl içinde 40 bin takipçiden 50 milyon takipçiye ulaştı. İnsanlar hep aynı müziği dinlemekten sıkıldı. Artık farklı bir müzik insanları çekiyor. Farklı konseptte heceleyerek bir rap şarkısı ortaya çıkıyor, insanlar onu dinliyor." cümleleriyle açıkladı.

GELİRLER KANSERLE MÜCADELE DERNEKLERİNE BAĞIŞLANACAK

Bugüne kadar 9 şarkı çıkartan Oğuz Berkay Fidan, 24 Ocak’ta çıkarttığı yeni tekli çalışması “H.Y.G"yi yazma sürecini ve klibi için ona ilham kaynağı olan olayı şu sözleriyle anlattı: Sözü ve bestesi bana ait ilk şarkı olan “H.Y.G”nin benim için anlamı bambaşka. Aslında şarkıyı iki sene önce kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra yazmıştım, ilk yazdığım şarkı olduğu için üstünde biraz yoğunlaşmak istedim. Şarkının klibi için bana ilham kaynağı olan nokta ise, eylül ayında geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu hastanede tedavi gördüğüm anda tanıştığım kanser ile mücadele eden genç bir kız oldu. Kanserle verdiği mücadele ile binlerce insana umut kaynağı olan Neslican Tay'ın yaşam dolu videoalarını izleyerek kendi motivasyonunu yüksek tutan genç kız, ona destek olan ailesi ve erkek arkadaşının birlikte verdiği mücadele beni çok etkiledi. Bu yüzden klipte hastanede yaşadığım genç arkadaşımın hikayesini işleyerek Neslican'ı anısına bir eser olarak bırakmak istedim. Neslican bize umut oldu, biz de başkalarına umut olmak istiyoruz adı altında #birineumutol hashtagi ile yola çıktık. “H.Y.G."nin tüm dijital gelirlerini kanserle mücadele derneğine bağışlayacağız.

BURCUNUN KARAKTERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Astrolog ve Sunucu Mine Ayman, Başak burcu olan Fidan'ın karakter özelliklerini değerlendirdi: Titiz, çalışkan, üreten, vazgeçmeyen bir burç. Siz de titiz ve detaycı olduğunuz için çok istikrarlı ilerliyorsunuz. Disiplinli ve hassas davrandığın için sonunda istediğin noktaya ulaşacağını düşünüyorum. Jüpiter, artık Oğlak burcunda ilerlemeye başladı. Özellikle Oğlak, Boğa ve Başaklar şanslı bir döneme girdi. Siz de müziğe baş koymuş bir sanatçı olarak size de güzel fırsatlar verecektir. Önümüzdeki yaz bunu net bir şekilde hissedebilirsiniz. Yeni albümün piyasaya sürülmesiyle yani Mayıs itibariyle akışın başlayacak. Jüpiterin size de şans getireceğini düşünüyorum...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.