Ogün Samast FETÖ davasında ifade verdi: Yasin Hayal beni tehdit etti!

Hrant Dink'in katili Ogün Samast FETÖ terör örgüt adına suç işleme suçundan yargılandığı davanın duruşmasında ifade verdi. Samast savunmasında istemediği bir olaya Yasin Hayal yüzünden dahil olduğunu söyleyerek, "Yasin (Hayal) arkamız sağlam, sıkıntı yok dedi. Bu işi yapmazsan bedeli ağır olur dedi bana. Devletten kimseyle tanıştırmadılar beni." dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın,  FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı dava bugün görüldü.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanmak için 6 Aralık 2023 tarihindeki ilk duruşmaya Akçaabat Adliyesi’nden katılan Ogün Samast, duruşmaya bu kez güvenlik gerekçesiyle Trabzon Adliyesi’nden katıldı.

'YASİN (HAYAL) ARKAMIZ SAĞLAM SIKINTI YOK DEDİ'

Duruşmada savunma yapan sanık Samast, "Benim daha önce anlattıklarım üzerine yeni bir iddianame düzenleniyor. Benim bu olayla ilgili söyleyecek hiçbir şeyim yok, verecek bir ifadem de yok. Erhan da Yasin de söylediklerimi kabul etmiyor. Mahkeme de söylediklerimi mahkemeyi yanılmaya yönelik ifade olarak kabul ediyor. Benim herhangi bir savunmam yok, savunma yapmayacağım. Erhan ile Yasin arasında mutfakta bir konuşma geçti. Erhan, Yasin ile konuşurken 'Ali Fuat müdür arkamızda' gibi, tanıdıkları olduğunu ima ederek 'sıkıntı çıkmaz' gibi şeyler söyledi. Benim Erhan ile Yasin arasında duyduğum konuşma bu. Ben o sırada salonda bilgisayarda oyun oynuyordum. Salonla mutfak arasındaki mesafe yakındı en az fazla 5-6 metre vardı. Sesleri duyuyordum yani" dedi.

Ogün Samast FETÖ davasında ifade verdi: Yasin Hayal beni tehdit etti!

Yasin Hayal

'İSTEMEDİĞİM BİR OLAYA DAHİL OLDUM'

Savunmasına devam eden Samast, "Ben Erhan'ın bu olayları bildiğini bilmiyordum. Biz oraya sohbete, muhabbete gidiyorduk. Üzerinden 18-19 sene geçti ufak tefek şeyleri mümkün değil hatırlamıyorum. Yasin bir yandan da beni tehdit ediyordu, benim bu olayı yapma sebeplerimden biri de Yasin'in bana baskı kurması, tehdit etmesiydi. Bana 'sana bu işi anlattık, bu işi sen yapacaksın, bu işten vazgeçersen, yapmazsan bedeli ağır olur, bedelini ödersin' gibi şeyler söyledi. Ben Yasin yüzünden istemediğim olaya dahil oldum. Sonra da zaten bedelini ödedim, o da hala ödemeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Mahkeme başkanı Samast'a, eylemi planlarken Hrant Dink ile ilgili fotoğrafları Yasin Hayal'in talebi üzerine Erhan Tuncel'in çıkartıp çıkartmadığını sordu.

Samast ise "Hrant Dink'in resimlerini Erhan Tuncel kendi çıkartıyor, sonra da bakkala bırakıyor. Oradan da Yasin aldı ya da aldırdı. Erhan Tuncel demişti ki en son 'resimleri çıkarttım, poşet dosyaya koydum, bakkala bıraktım' dedi. Hatırlıyorum bunu doğrudur" diye cevapladı.

"16 YAŞINDAYDIM, FETÖ'NÜN MEŞHUR OLDUĞU DÖNEMLERDİ, KORKUYORDUM'

Sanık Samast savunmasının devamında, "16 yaşındaydım, FETÖ'nün tam meşhur olduğu dönemlerdi. Korkuyordum. Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer yani bu gibi isimler ilk patladığında ben de bunu duyunca kendi el yazımla ifade vermek istemiştim. Her şeyi, ne olmuşsa her şeyi anlattım. Üzerinden şu an bayağı bir zaman geçtiği için, küçük bir şey bile söylesem şu an ve diğer ifadelerimle çelişirsem bu mahkemeyi yanıltmaya yönelik olur. Şu an ne söyleyeceğimi ve ne ifade vereceğimi de bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Duruşma sanıklar ile avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor.

TAHLİYE OLMUŞTU

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden İstanbul’daki duruşmaya SEGBİS ile katılan Samast, Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 15 Kasım 2023 tarihinde koşullu salıverilme kapsamında tahliye olmuştu.

Ogün Samast FETÖ davasında ifade verdi: Yasin Hayal beni tehdit etti! ile ilgili etiketler Ogün Samast Hrant Dink
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.