Öğretmenler günü konuşma metinleri 2019!

Öğretmenler günü konuşma metinleri! 24 Kasım her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Anlamlı güne ise sayılı günler kaldı. Öğretmenler, o özel ve anlamlı günde yapacakları konuşma için metinler hazırlamaya başladılar. Konuşma metinleri internette araştırılıyor. İşte Öğretmenler günü konuşma metinleri! Merak edilen detaylar haberimizde...

Öğretmenler günü konuşma metinleri öğretmenler tarafından araştırılan konuların başında geliyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne kısa bir süre kaldı. Her sene 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Öğretmenler Günü'nde ise öğretmenler çeşitli konuşmalar yapılıyor. Konuşma metinleri ise merak ediliyor. İşte Öğretmenler günü konuşma metinleri! Detaylar haberimizde...

Öğretmenler günü konuşma metinleri 2019!
Eğitim ve öğretim sürecine önderlik ve rehberlik eden, öğretimin gerçekleşmesi için çalışan kişiye öğretmen denir. Öğretmenlik bir meslektir ve belli bir okulu bitirmiş ve eğitim öğretim işini yapabilecek yeterlilikte eğitim ve formasyonun alınmış olması gerekmektedir. İlköğretim 1. kademede (1-5. sınıf arası) tüm derslere sınıf öğretmeni girerken, ilköğretim ikinci kademede (6-8. sınıf arası) ve orta öğretimde branş öğretmenleri derslere girmektedir. Ancak özel okullarda ilköğretim 1. kademede de bazı derslere branş öğretmenleri girebilmektedir.

Ogretmen.info'nun içeriğine göre; Sınıf öğretmenleri Üniversitelerin eğitim fakültelerinde yetiştirilir. Branş öğretmenleri ise yine üniversitelerin eğitim fakültelerinde bölümlerde ve teknik eğitim fakültelerinde yetiştirilir. Ülkemizde ilk öğretmen yetiştirilen kurum 16 Mart 1848'de açıldı. Eskiden öğretmenlere muallim denirdi.

Atatürk, Ulus okulları dediğimiz Millet Mektepleri'nde yazı tahtasının başına geçerek dersler verdi. Bakanlar Kurulu 11.11.1928 tarihinde yaptığı toplantıda Atatürk'e Ulus Okullar Başöğretmenliği unvanını verdi. 24 Kasım Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür. Atatürk, öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı'nda nasıl canla başla çalıştıklarını yakından izlemiştir. Yurdumuzun düşman tarafından paylaşıldığı sırada öğretmenler "Öğüt Kurulları" oluşturarak halka ulusal bağımsızlık, Ulusal Kurtuluş Savaşı düşüncelerini yayıyordu. Öğüt Kurulları dışında öğretmenler 14 eğitim kuruluşu ile birlikte "Milli Kongre Cephesi"ni kurdular. "Milli Kongre Cephesi", düşmanların İzmir'i işgal ettikleri günlerde Sultanahmet Mitingini hazırladı. Bu mitingin konuşmacılarından çoğu öğretmenlerdi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDEN 24 KASIM?

Öğretmenler günün ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım'da kutlanıyor. Öğretmenler gününün Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanmasının nedeni Bakanlar Kurulu'nın Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermesi ve bu unvanın, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmesidir.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri ( 24 Kasım Öğretmenler Günü ) olarak kutlanmaktadır. 24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KOMPOZİSYONU

Bugün her zamankinden çok daha heyecanlıyım. Bugün her günümden çok daha farklı. Kalbim yerinden çıkacak gibi sanki… Neden mi?

Bugün sabah erkenden gidip çiçekçiden aldığım kırmızı gülleri dünyada en çok sevdiğim kişilerden birine vereceğimde ondan.

Onun o güler yüzlü halini öyle çok seviyorum ki… Onu tanıdığım ilk günden beri yüzü hep güleç ve bu halini bir kez olsun değiştirmedi. Benim gibi kaç kişiyi işte hep böyle sevdi, böyle sevdirdi kendini. Böyle insanı kim sevmez ki? Böyle insana kim çiçek almaz ki? Hem yürekli hem fedakar hem de hepimizi çok seviyor.

Şimdi en güzel elbisemi giyip birazdan yola çıkacağım. Ona koşacağım sevinçle ve o güzel ellerinden sevgiyle doyasıya öpeceğim. Biliyorum, benim gibi kaç kişi aynı şeyi yapacak ama onun sevgisi öylesine büyük ki bütün çocuklara yeteceğinden hiç ama hiç şüphem yok.

Canım öğretmenim, sen Atatürk ve vatan sevgisini bizlere aşılamanın yanında bütün insanları sevmemiz gerektiğini öğretmekle belki de vazifelerin en büyüğünü yapıyorsun. Bizler gibi birbirini insan olduğu için seven daha nice öğrenciler yetiştirmen dileğiyle, öğretmenler günün kutlu olsun

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini yapan insanları onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanır.
5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür. Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün kimi ülkelerde tatil kimi ülkelerde tatil değil. Ama dünyanın her ülkesinde ayrı bir öneme sahiptir.

Öğretmenler günü konuşma metinleri 2019! ile ilgili etiketler 2019 Öğretmen öğretmenler günü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.