Öğretmenler günü hediye önerileri...

Türk alfabesinin müjdesini veren Atatürk ve öğretmenler ülke çapında herkese bu yeni alfabeyi tanıtmak ve öğretmek için çalıştı. 24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü hediye önerileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Öğretmenler Günü yaklaşırken birçok öğrenci öğretmenlerine nasıl bir hediye alacaklarını planlıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Milletvekili maaşları öğretmen maaşını geçmesin" sözü her zaman arananlar listesinde! 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”'ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür. Öğretmenler Günü için çok kısa bir süre kaldı. Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü hediye önerileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

ogretmene_hediye_isim_yazili_cetvel

HEDİYE ÖNERİLERİ

Çiçek: Bayan bir sınıf öğretmeniniz varsa, çiçekten daha iyi bir Öğretmenler Günü hediyesi düşünülemez. Üzerine öğretmeninize olan sevginizi anlatan bir de sevimli bir not eklediğinizde harika bir seçim olacaktır.

erkek-para-tokali-deri-kartlik-cuzdan-13377-85-B

Erkek cüzdan modelleri: Erkek öğretmeninize uzun yıllar kullanabileceği ve her kullanışında sizi hatırlayabileceği en ideal Öğretmenler Günü için hediye si cüzdan!

Kişiye Özel Renkli Defterler: Öğretmeninizin ihtiyacı olan bir öğretmenler günü hediyesi almak isterseniz, kişiye özel renkli defterler bu konuda oldukça yardımcı olacak.

Çikolata: Çikolatasız bir hayat düşünülebilir mi? Çikolatayı seven bir öğretmeniniz varsa, Öğretmenler Günü için hediyeniz şimdiden hazır demektir.O’na kaliteli markalardan güzel bir çikolata hediyesi hazırlatabilirsiniz

Canım Öğretmenim Ahşap Çerçeve: Öğretmeninizle beraber çekindiğiniz bir fotoğrafı, ona özel hazırlatacağınız canım öğretmenim ahşap çerçeve ile öğretmeninize hediye etmeye ne dersiniz? Öğretmeniniz hediyesine bayılacak.

Dekoratif Kelebek Saat: Kullanışlı, sevimli ve dikkat çekici bir öğretmenler günü hediyesi almak ister misiniz? O halde öğretmeninize, dekoratif kelebek saat alarak bu isteklerinizi yerine getirebilirsiniz.

Kişiye Özel Kalemler: Çok klasik gelebilir ancak, tüm Öğretmenler Günü’nde akla gelen ilk hediye seçeneği kalemler. Üzerine öğretmeninizin ismini ve soy ismini yazdırarak hazırlatabieceğiniz, çok anlamlı ve çok güzel hediye seçeneklerinden biri.

Taşınabilir USB Bellek: Teknoloji çağında olduğumuza göre, Öğretmenler Günü için hediye alternatiflerinden bir diğeri de taşınabilir Flash USB Bellek. 2-4-8 GB veri depolama kapasitesi olan modellerden bütçenize en uygun olanını seçebilirsiniz.

Yılın En iyi Öğretmeni Oscar Ödülü: Hadi biraz öğretmeninizi gururlandıralım. Başarılı ve gözünüzde en iyi öğretmen sıfatını hak eden öğretmeninize anlamlı bir armağan vermek isterseniz ‘Öğretmenler Günü’nde Oscar Heykelciği yine ideal bir seçim! Orijinal altın sarısı rengindeki Oscar Ödülü, en iyi Öğretmenler Günü için hediyelerinden biri!

ogretmenler-gunu-13

TÜRKİYE'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Türkiye’de 1981'den beri, her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.

Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

Öğretmenlik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Öğretmenler Günü pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle kutlanıyor.

5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir.

880ogretmenler-gunu

ÖĞRETMENLER GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Öğretmenler Gününün tatil değildir. Eğitime ara verilmeden devam edilir.

Öğretmenler günü hediye önerileri... ile ilgili etiketler öğretmenler günü 24 kasım öğretmenler günü hediye önerileri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.