Öğretmeni sınıftan kovan kaymakama tepkiler büyüyor

Ziyaret ettiği okulda öğretmeni sınıftan kovan kaymakam Mehmet Faruk Saygın eğitim camiasını ayağa kaldırdı! Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın yaşananlar üzerine kaymakamı sert sözlerle eleştirirken "Bu kaymakama usulü kim öğretecek!" tepkisini gösterdi... Artan tepkiler üzerine sınıftan kovduğu öğretmeni ziyaret eden kaymakam özür dileyerek gönül aldı.

Artvin'in Kemalpaşa İlçesi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaretinde eğitim camiasını yaralayan bir skandala imza attı.

Okulda inceleme yapan ve idareciler ile görüşen Kaymakam Saygın, ders sırasında bir sınıfa girdi. Bu sırada derste bulunan öğretmen elini uzatarak “Hoş geldiniz” dedi.

Kaymakam Saygın, elini uzatıp kendisine “Hoş geldiniz” diyen öğretmene “Bu ne hadsizlik” diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söyleyerek kovdu.

SENDİKADAN BÜYÜK TEPKİ

Yaşanan bu olayın kamuoyun yansıması üzerine Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan zehir zemberek açıklamalar geldi.

Sosyal medya üzerinden "Bu Kaymakam’a Usül Öğretin!" başlığını taşıyan bir mesaj zinciri paylaşan Yalçın yaşananları şöyle özetledi;

"Artvin Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın 29.09.2021 tarihinde Kemalpaşa ÇPL deki özel eğitim sınıflarını ziyarete gitmiştir. 2 öğrenci ve 2 öğretmenin aynı sınıfta eğitim verdiği sınıfa girdiğinde, öğretmenlerimizden birisi öğrencisini lavaboya götürdüğünden kaymakam içeride iken öğrencisi ile beraber sınıfa döner ve Kaymakam Bey'e hoşgeldiniz demek için elini uzatır. Ancak Kaymakam Bey öğretmenimizi: "sen kimsin çık dışarı" şeklinde azarlar. Bunun üzerine sınıfta bulunan öğretmenimiz: "Kaymakamım arkadaş bu sınıfın öğretmeni" diye açıklamada bulunmak ister. Ancak bu sefer de Kaymakam bey bu öğretmenimizi de "sana ne oluyor" diyerek azarlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne dönerek "bunlara usül öğretin" diyerek ayrılır."

"KAYMAKAMA USULÜ KİM ÖĞRETECEK!"

Kaymakama sert eleştiriler yönelten Ali Yalçın, "Özel eğitim sınıfının ne olduğunu bilmeyen, sınıfta öğretmenin rolünü ve ağırlığını anlamayan, kaymakamlık nasıl bir sorumluluk farkında olmadığı anlaşılan bu Kaymakama önce usulü kim öğretecek?" diye sordu.

Öğretmenlerin "şamar oğlanı" olmadığını da vurgulayan Yalçın, "Öğrenciliğinizi ve kendi öğretmeninizi unutmayın!" hatırlatmasında da bulundu.

KAYMAKAM ÖZÜR DİLEDİ, GÖNÜL ALDI

Diğer yandan, kaymakam Mehmet Faruk Saygın, yaşananların kamuoyunda büyük tepki toplaması üzerine sınıftan kovduğu öğretmen Burak Kılıç'tan özür diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde, kaymakamın bugün liseye giderek öğretmen Kılıç'a çiçek sunduğu ve özür dilediğine dair açıklama yer aldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ziyarette öğretmenimiz ile bir araya gelen Kaymakam Saygın:

"29.09.2021 Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz okul ziyareti sırasında karşılıklı yanlış anlaşılma nedeniyle yaşanan hadise beni derinden üzmüştür. Pandemi koşulları gereği küçük bir heyetle gerçekleştirdiğimiz sınıf ziyaretleri sırasında iki öğretmenin görevli olduğu sınıfınızda sizin sonradan sınıfa gelmeniz, kim olduğunuzu o an bilmiyor olmam ve tokalaşmak maksadıyla elinizi uzatmanız sebebiyle salgın tedbirleri açısından sizi uyarma gereği duydum. Öte yandan, sizin özel eğitim öğrencimizin bakımı ile ilgilenmeniz sebebi ile sonradan sınıfa geldiğinizi anladım. Yaşanan yanlış anlaşılmadan kaynaklanan hadiseden üzüntü duyduğumu size özellikle belirtmek isterim" dedi.

Öğretmenimizle bir araya gelerek üzüntülerini paylaşan ve sorunu tatlıya bağlayan Kaymakam Saygın "Pandemi koşulları sebebiyle ortaya çıkan bu yanlış anlaşılmadan dolayı sizden özür diliyor ve helallik istiyorum. Ayrıca davetimi kabul etme nezaketiniz için de teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili süreçlerde her zaman ve her koşulda tüm öğretmenlerimizin destekçisiyiz" dedi.

KOVULAN ÖĞRETMEN TEŞEKKÜR ETTİ

Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmeni Burak Kılıç, Kaymakam Saygın'a yanlış anlaşılma sonucu doğan olayın bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu ve kamuoyuna yansıtılan içeriğin olayın gerçekliği ile bağdaşmadığını belirterek "Kaymakamımıza yapıcı tavrı dolayısıyla teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı ve kaymakamımız ile helalleşti.

Öğretmeni sınıftan kovan kaymakama tepkiler büyüyor ile ilgili etiketler kaymakam Öğretmen Mehmet Faruk Saygın ali yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.