Öğretmen alan değişikliği nasıl yapılır, ne zaman başlayacak, kimler yapabilir? 2024 alan değişikliği başvurusu!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmen alan değişikliği başvuruları için tarihler belirlendi. Bakan Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda sıkça dile getirilen 'Alan Değişikliği' talebine olumlu yanıt vererek, öğretmenlere sevindirici bir müjde verdi. Bu çerçevede öğretmen alan değişikliği ayrıntıları merak ediliyor. Peki, Öğretmen alan değişikliği nasıl yapılır, ne zaman başlayacak, kimler yapabilir? 2024 alan değişikliği başvurusu!

Türkiye genelinde görev yapan öğretmenler için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), uzun süredir talep edilen ve "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda sıkça gündeme getirilen 'Alan Değişikliği' müjdesini verdi. Bakan Yusuf Tekin'in liderliğindeki MEB, öğretmenlere alan değişikliği yapma imkanı sunarak, öğretmenler arasında yeni bir heyecanın fitilini ateşledi. Peki, Öğretmen alan değişikliği nasıl yapılır, ne zaman başlayacak, kimler yapabilir? İşte, 2024 alan değişikliği başvurusu!

Öğretmen alan değişikliği nasıl yapılır, ne zaman başlayacak, kimler yapabilir? 2024 alan değişikliği başvurusu!

ÖĞRETMEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN??

Başvurular, 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden alınacak. Atama işlemleri ise 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖĞRETMEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ TARİHİ!

Alan değişikliğine bağlı olarak ataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri yarıyıl tatili süresince yapılacak.

ÖĞRETMEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ŞARTLARI NELER?

Bakanlık bünyesinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerden adaylıkları kaldırılmış olmak şartıyla başvuru yapabilecekler. Ayrıca, öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanmış olanlar, öğrenimleri birden fazla alana kaynak teşkil edenler ve görev yaptığı alan dışında başka bir alana kaynak olan lisans düzeyinde yükseköğretim bitirenler, başvurularını ilgili çerçeve doğrultusunda gerçekleştirebilecekler.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın belirlediği 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile eki çizelge doğrultusunda, mezun oldukları yükseköğretim programına göre atanabilecekleri alanlara atanmak üzere alan değişikliği başvuruları alınacak. Ayrıca, sınıf öğretmeni olarak görev yapanlar arasında, Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programını başarıyla tamamlayanların özel eğitim alanına atanmak üzere başvuruları da kabul edilecek.

ÖĞRETMEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Öğretmenler, başvurularını belirlenen tarihler içinde MEBBİS üzerinden gerçekleştirebilecekler. Atamaların ardından, alan değişikliğiyle ilgili süreçler yarıyıl tatili döneminde tamamlanacak.

Öğretmen alan değişikliği nasıl yapılır, ne zaman başlayacak, kimler yapabilir? 2024 alan değişikliği başvurusu! ile ilgili etiketler Öğretmen
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.