Öğrencilerin kopya çekmesine yardım etti, İnterpol peşine düştü!

İnterpol’ün “arananlar listesini” bir düşünün! Muhtemelen aklınıza gelen kişiler; katil, milyon dolarlık bir dolandırıcı veya uyuşturucu kaçakçısıdır. Fakat bu kez bir öğretmen “kopya vermek” suçundan Kırmızı Bülten’le aranıyor…

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı veya bilinen adıyla Interpol tarafından bu hafta yayınlanan ve 194 ülke arasında polis iş birliğini kolaylaştıran Kırmızı Bülten'in merkezinde kim var dersiniz? Bir öğretmen! Suçu ise öğrencilerinin kopya çekmesine yardım etmesi!

Vücut kameraları, bluetooth ve kulaklıklar… Soruların cevaplarını öğrencilerine böyle verdi

57 yaşındaki Poh Yuan Nie'nin, öğrencilerin lisenin son yılında girdikleri Singapur’un yıllık sınavları sırasında ayrıntılı bir kopya dolandırıcılığını planlayıp ülkeyi terk ettiği iddia ediliyor.

Poh, mahkemenin onu dolandırıcılığı yürütmekten dört yıl hapis cezasına çarptırmasından sonra polise teslim olmadı ve kayıplara karıştı. Poh ve beraberindeki o ve üç öğretmen vücut kameraları, kulaklıklar ve bluetooth cihazları sistemi kullanarak öğrencilere cevapları verme suçundan yargılanıyor.

Para karşılığında 27 kez kopya verdi

Öğrencilerin kopya çekmesine yardım etti, İnterpol peşine düştü!

Özel ders merkezleri, öğrencilerin iyi performans göstermeleri üzerindeki baskının ezici olabildiği zengin şehir devletinde büyük bir iştir ve yerleşik özel ders merkezlerinde aylık ücretler 1500 dolara kadar çıkmaktadır.

İlk mahkeme belgelerine göre, 57 yaşındaki Poh ve üç suç ortağına;  yeğeni Fiona Poh Min, eski kız arkadaşı Tan Jia Yan ve Çin uyruklu Feng Riwen tarafından 6.100 dolar ödendi. Öğretmen Poh, bu para karşılığında sınavda öğrencilere kopya vereceğini taahhüt etti.

Öğrenciler sınavları geçemezlerse ödemenin tamamı iade edilirdi

Poh'un talimatları doğrultusunda, altı öğrenci ten rengi kulaklıklar taktı, cep telefonlarını ve bluetooth cihazlarını vücutlarına bantladı. Böylece aynı test kağıtlarına oturan özel bir öğrenci kılığına giren “Tan” isimli öğretmen tarafından verilen cevapları duyabildiler.

Tan, göğsüne bantlanmış gizli bir kameralı telefonun yardımıyla soruları Poh'a ve ders merkezindeki diğer iki öğretmene canlı olarak aktardı, onlar da daha sonra cevapları bulup öğrencilere verdi. Durumu gözetmen bir öğretmen fark etti ve kopya alan bir öğrenciyi sorgulamasıyla tüm gerçekler ortaya çıktı.

2020'de sona eren bir yıllık duruşmanın ardından Poh, tam 27 kez kopya vermekten suçlu bulundu ve dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezadan kaçan öğretmen, “kopya vermek” suçundan Interpol'ün Kırmızı Bülteni’ne girdi. Diğer suç ortakları ise Singapur’da cezalarını çekiyor.

Öğrencilerin kopya çekmesine yardım etti, İnterpol peşine düştü! ile ilgili etiketler INTERPOL Öğrenci Singapur
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.