Öğrencilerin heyecanı katlandı! Sömestr tatili beklenirken bu haber ortalığı karıştırdı! 2. Dönem okullar açılmayacak mı?

Öğrenciler için kritik açıklama geldi. Son zamanlarda salgınların artması ve JN1 varyantının yayılım hızı eğitim ve öğretimi de etkiliyor. Yayılımı önlemek için 2. dönem okullar açılmayacak mı? İşte herkesin merak ettiği o sorunun yanıtı...

JN1 varyantı tüm Türkiye'yi sarıyor. Salgın hastalıklar sebebi ile hastaneler dolup taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı cephesinden ise öğrenciler için çok önemli bir son dakika uyarısı geldi. İkinci dönem okullar açılmayacak mı? İşte merak edilen sorunun cevabı...

HIZLA YAYILIYOR

Okullarda da hızla yayılan virüs öğrenciler ve çok sayıda kişiye bulaşmış durumda. Öğrenciler, öğretmenler, veliler hastalıktan kırılıyor. Koronavirüs alt varyantı olan JN1 virüsü bu kış çile çektiriyor.

JN1 varyantının tehlike boyutu dünyada artarken, maske kullanma zorunluluğu yeniden başlayabilir. Dünya Sağlık Örgütü, JN1 için "dikkat edilmesi gereken varyant" tanımını yaptı.

Peki, bu kapsamda Cuma günü yarıyıl tatiline girecek olan okullar, ikinci dönem açılmayacak mı? Bu iddia sosyal medyada da bir soru halinde dolaşmaya başladı.

MEB'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Uzmanlar, salgın ilk aşamalarındayken durdurulamaz ise eğitim hayatının riske girebileceğini vurguladı. Öte yandan, konuya dair Milli Eğitim Bakanlığı henüz resmi bir açıklama yapmadı.

JN1 VARYANTI NEDİR?

JN1 varyantı, Omicron XBB.1.5 varyantından ayıran 30’dan fazla mutasyona sahiptir. BA.2.86’dan türeyen ve pirolaya nazaran fazladan bir mutasyona sahiptir. JN.1 varyantı insan hücrelerine tutunmasına neden olduğu için SARS-CoV-2’nin insanlara bulaşmasında önemli bir rol oynar. Yeni bir Covid-19 mutasyon olarak kabul edilen JN1 varyantı belirtileri ateş, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, vücut, kas ve baş ağrısı yanı sıra yorgunluk olarak biliniyor.

Öğrencilerin heyecanı katlandı! Sömestr tatili beklenirken bu haber ortalığı karıştırdı! 2. Dönem okullar açılmayacak mı? ile ilgili etiketler JN1 varyantı Okul Milli Eğitim Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.