Öğrencilerin ev arayışı emlak sektörünü hareketlendirdi

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala, başka şehirlerde üniversite kazanan öğrenciler kiralık ev arayışana girdi. Özellikle İstanbul’da kiralık evlere talebin arttığını belirten emlakçılar, öğrencilerin memleketlerinden kapora göndererek evlere talip olduğunu söylüyor.

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala, , İstanbul'da eğitim-öğretim görecek öğrenciler barınma ihtiyaçlarını karşılamak için kiralık ev aramaya başlaması emlak sektöründe hareketliliğe yol açtı. Emlakçılar öğrencilerin kiralık ev konusunda sorun yaşamamaları için evlerini birkaç ay önceden tutmalarını öneriyor.

ogrencilerin-ev-arayısı-emlak-sektorunu-hareketlendirdi

ÖĞRENCİLER GENELDE EŞYALI EVLERİ TERCİH EDİYOR

İstanbul’a başka şehirlerden gelecek olan öğrencilerin daha gelmeden aramaya başladığını ifade eden emlakçı Taner İşlek, "Şehir dışından kapora göndermek isteyenler var, akrabalarını gönderen öğrenciler var. Öğrenciler genelde eşyalı evleri tercih ediyorlar, bu da fiyatları artırıyor. Öğrenciler eğitim döneminde kiralık evler ile uğraşmak istemiyorlarsa bir an önce kiralık evlerini tutsunlar. Kira fiyatları Bahçelievler’de 4 binden başlayıp 7 binlere kadar çıkıyor" dedi.

EV SAHİPLERİ ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK SAĞLAMALI 

Kiralık evlere talebin bu dönemde arttığını söyleyen İşlek, "Kira fiyatları son dönemde yükseldi. Bu sebeple 3-4 kişi kalmak isteyen öğrenciler var. İstanbul’da bazı ev sahipleri öğrencileri kalabalık olduğunda kabul etmiyor. Ev sahipleri öğrencilere kolaylık sağlamalı, öğrenciler bizim geleceğimiz" diye konuştu.

Öğrencilerin ev arayışı emlak sektörünü hareketlendirdi ile ilgili etiketler emlak konut kiralık konut kiralık daire öğrenciye kiralık ev
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.