Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar müjdesi! Bakan Bak son durumu paylaştı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlere ÖTV'siz telefon ve bilgisayar ile ilgili müjdenin kısa süre içerisinde geleceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul'da Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen “Tercihim İstanbul, Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü” etkinliğine gençlere seslendi.

YURT KAPASİTELERİ ARTIRILIYOR

Bakan Bak, YKS tercihleri sonrası üniversiteye başlayacak üniversitelilerin barınmasına da değindi. Bak, "Hedefimiz, hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmamak. Şu an yurt kapasitesinde 900 binlerdeyiz. Hedefimiz 1 milyona ulaşmak" ifadelerini kullandı.

ÖTV'SİZ BİLGİSAYAR VE TELEFON MÜJDESİ

Bakan Osman Aşkın Bak, ilk defa bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için ÖTV'nin bir defalığına kaldırılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda bilgilendirme yapacağını ve müjdeyi vereceğini söyledi.

TELEFONLARDAN NE KADAR VERGİ ALINIYOR?

Vergisiz fiyatı 1.500 TL ve altında olan cep telefonlarının teslimi aşamasında yüzde 25 oranında ÖTV alınır.

Vergisiz fiyatı 1.500 TL – 3 bin TL arasında olan cep telefonlarının tesliminde yüzde 40 oranında ÖTV alınır.

Vergisiz fiyatı 3.000 TL üzerindeki cep telefonlarının tesliminde ise yüzde 50 oranında ÖTV alınır.

 

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar müjdesi! Bakan Bak son durumu paylaştı ile ilgili etiketler Öğrenci ÖTV telefon bilgisayar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.