Öğrenci affı nedir? Lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci affından yararlanabilecek mi?

Özel sebeplerden dolayı lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan vatandaşlar için heyecanla beklenen öğrenci affı açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından öğrenci affının ne olduğu ve kimleri kapsadığı büyük bir heyecanla araştırılmaya başlandı. Peki, öğrenci affı nedir, kimleri kapsıyor? Lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci affından yararlanabilecek mi? İşte detaylar...

Son günlerde gündeme gelen öğrenci affı ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da öürenci affı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrenci affını önümüzdeki günlerde meclise sunacağız" ifadelerini kullandı. Yapılan haberlerin ardından öğrenci affının ne olduğu ve kimleri kapsadığı büyük bir heyecanla araştırılmaya başlandı. Peki, öğrenci affı nedir, kimleri kapsıyor? Lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci affından yararlanabilecek mi? Ayrıntılar haberimizde... 

Öğrenci affı nedir? Lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci affından yararlanabilecek mi?

Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar doktora, yüksek lisans ve lisans öğrenci affı 2022 son dakika gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Özvar'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da açıklama geldi.

ÖĞRENCİ AFFI NEDİR?

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayan öğrenci affı; programı kazandığı ya da başladığı halde kayıt işlemi yapmayan ya da herhangi bir nedenden okulla ilişiği kesilen öğrencilerin okula geri dönmesini sağlayan bir düzenleme.

Temmuz ayında çalışmanın tamamlanacağı öngörülürken YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar; katıldığı canlı yayında öğrenci affının meclisin kararı olacağını söyledi.

Buna göre gözler yeniden siyasilere dönerken "Öğrenci affı ne zaman çıkacak?" sorusu yanıt arıyor. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu açıklamaları şöyle oldu:

"Üniversitesi öğrencileri için af çalışması başlattık. Lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. Temmuz ayından önce teklife dönüşecek"

"Üniversite öğrencilerimiz ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yüksek öğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimize, Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize, öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren çalışmayı başlattık.

Bunun detaylarını daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerimize lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olabilme imkanı tekrar kazandırmak süratiyle bu haklarını kullanabilme imkanını düzenleyen bir yasal düzenlemeyi inşallah temmuz ayından önce teklife dönüştürerek yasalaştırmayı arzu ettiğimizi ifade etmek isterim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrenci affı ile ilgili şunları söyledi:

"Tüm gençlerimize müjde vermek istiyorum. Öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Bu teklif lisans, yüksek lisans ve doktorayı belirli şartlarda bırakanlara yeniden fırsat sunuyor"

"DÖNÜŞ YOLU AÇIYORUZ"

"TBMM'mizin komisyon ve genel kurul faaliyetlerinde sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Adana'daki gençlik şölenindeki coşku, AK Parti ile gençler arasındaki köprüyü görmemize imkan sağlamıştı. Gençlerimize müjde vermek istiyorum. Öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclis'e sunuyoruz. Eğitimlerini bırakma mecburiyetinde kalanlara dönüş yolunu açıyor" 

ÖĞRENCİ AFFI KİMLERİ KAPSIYOR?

Yüksek lisans, doktora ve lisans öğrencilerini kapsayacağı belirtilen 2022 Öğrenci affı şartları henüz belli olmasa da 2018 yılında çıkarılan afta;

"7143 sayılı kanunla kabul edilen Öğrenci Affı; terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini" kapsadığı açıklaması ile duyurulmuştu.

 

 

Öğrenci affı nedir? Lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci affından yararlanabilecek mi? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan öğrenci affı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.