ODTÜ'lü öğrencilerden Diyarbakır annelerine destek

ODTÜ BİZİZ Platformu ve Türkiye Gençlik Birliği, ODTÜ kampüsü içerisinde düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla Diyarbakırlı annelere destek verdi.

Evlatlarını PKK’nın elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır il binası önünde 3 Eylül’de eylem başlatan annelere destek çığ gibi büyüyor.

Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencileri, yaptıkları çağrılarla gençleri Diyarbakırlı annelere destek olmaya davet ediyor. ODTÜ’de vatansever öğrenci topluluklarının oluşturduğu ODTÜ BİZİZ Platformu ve TGB ‘liler de annelerin eylemlerine sessiz kalmadı. Vatansever gençler, binlerce öğrencinin katılımıyla düzenledikleri yürüyüşle evlatları için mücadele eden annelere selam gönderdi.

“HDP BİNALARI ÇOCUK KAÇIRMA MERKEZİ”

ODTÜ A-1 Kapısı’nda Bilim Ağacı önünde açıklama yapan ODTÜ BİZİZ Platformu Sözcüsü Kayahan Çetin, HDP binalarının çocuk kaçırma merkezi olduğunu söyleyerek, “Kaçırılan gençlik, bizim gençliğimizdir. Terör örgütü PKK hem gençlerimize, kardeşlerimize, hem de Türkiye’nin geleceğine saldırmaktadır.” dedi. “Bu zulümden uzaktayız diye gözlerimizi kaçıramaz, kulaklarımızı tıkayamaz, vicdanımızı susturamayız.” diyen Çetin, “Gençliğimiz kaçırılmasın diye, gençliğimiz öldürülmesin kahrolsun PKK, kahrolsun HDP diyoruz!” ifadelerini dile getirdi.

“KALBİMİZ MEHMETÇİKLE ÇARPIYOR”

“Türk gençliğinin kalbi, evlatları için PKK’ya bayrak açan ailelerle çarpmaktadır. Türk gençliğinin kalbi, Doğu ve Güneydoğu’da, sınır ötesinde PKK’yla yiğitçe çarpışan Mehmetçiğimizle çarpmaktadır” diyen Kayahan Çetin konuşmasına şöyle devam etti:

“ODTÜ’deki vatansever öğrencilerin sesi olan ‘ODTÜ BİZİZ’ platformu olarak diyoruz ki: Evlatları için direnen annelerimizin yüreği ferah olsun, Türkiye teröre teslim olmayacaktır. Bu mücadele zaferle sonuçlanana dek durmayacağız. Türk gençliği ayakta, Diyarbakır ailelerinin yanındadır.”

ODTÜ'lü öğrencilerden Diyarbakır annelerine destek ile ilgili etiketler HDP Diyarbakır ODTÜ
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.