ODTÜ'deki skandal başörtüsü iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, basında yer alan "ODTÜ'de 28 Şubat Rüzgarı. Sınav öncesi öğrencilerden başörtüsü takmamaları istendi" başlıklı haber üzerine olaya ilişkin resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) yapılacak olan çevrimiçi sınavlarda başörtü takılmayacak uyarısı yapan öğretim görevlileri hakkında resen soruşturma başlattı.

 ODTÜ'DEKİ SKANDALA İLİŞKİN RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu haber içeriğine göre sınav öncesi öğrencilerden uzaktan eğitime geçilmesiyle ilgili olarak öğretim görevlisi tarafından, çevrim içi yapılacak olan sınavda "kulaklarınız ve yüzünüz sınav boyunca şapka veya başörtüsü ile örtülmeyecek" uyarısında bulunulması suretiyle başörtüsü takmamalarının istendiği belirtildi.

Başsavcılığın, Türk Ceza Kanunu'nun 122. maddesi gereğince ayrımcılık suçlamasıyla konu hakkında resen soruşturma başlattığı bilgisi verildi.

ÇEVRİM İÇİ SINAVDA BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERDEN BAŞLARINI KISMEN AÇMALARINI İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde uzaktan eğitim döneminde yapılacak online sınavlar öncesi skandal bir karara imza atıldı. 28 Şubat döneminde başörtülü öğrencilerin maruz kaldığı yaptırımlara benzer bir şekilde alınan karar gereği yapılacak online sınavlarda başörtülü öğrencilerden başlarını kısmen açmaları istendi.

'BAŞÖRTÜSÜ İLE ÖRTÜLMEYECEK'

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Serkan Sarıtaş sınav öncesi öğrencilere gönderdiği yönergede, “Kulaklarınız ve yüzünüz sınav boyunca şapka, herhangi başka bir şey veya başörtüsü ile örtülmeyecek şekilde görünür olması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

ODTÜ'deki skandal başörtüsü iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı!

ODTÜ'deki skandal başörtüsü iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı! ile ilgili etiketler ODTÜ
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.