ODTÜ Rektörlüğü'nden Bahar Şenliği'ni izin çıktı!

ODTÜ Rektörlüğü maddi nedenlerle iptal ettiğini duyurduğu 33. Bahar Şenliği için geri adım attı. Rektörlük şenliğin sanatçıların desteği ile yapılacağı belirtildi. Ancak şenliğin her zaman yapıldığı Devrim Stadyumu'nda değil Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağını bildirdi.

ODTÜ Rektörlüğü, Haluk Levent ve Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) ile görüşmelerinin ardından maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği’nin sanatçılardan gelen destekle gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ancak şenliğin her zamanki yeri olan “‘Devrim Stadyumu’nda değil de Kongre Kültür Merkezi’nde (KKM) yapılacağını söylemesi tepki çekti. Öğrenciler bu duruma, “Kendi istedikleri şenliği yapmaya çalışmaya çalışıyorlar. Oldu bitti ile irademizi hiçe sayıyorlar” diye tepki gösterdi.

ODTÜ Rektörlüğü'nden Bahar Şenliği'ni izin çıktı!

NE OLMUŞTU?
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) her yıl düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği iptal etmişti. Rektörlük iptal edilen şenlik ile ilgili olarak, “Üniversitemizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından, 33’üncü Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını bilgilerinize sunarız” açıklamasını yapmıştı.

Rektörlüğün açıklamasının ardından Twitter üzerinden #ŞenliğineSahipÇık kampanyası başlatılmış ve birçok sanatçı şenliğe destek vermeye hazır olduklarını vurgulamıştı.

ODTÜ Rektörlüğü'nden Bahar Şenliği'ni izin çıktı! ile ilgili etiketler ODTÜ Haluk Levent
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.