Oda TV operasyonunun perde arkası

Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV'de sürpriz gelişmeler yaşanıyor... Oda TV'nin iki önemli ismi Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun ayrılığı ve daha önce Doğan Medya'da çalışan iki ismin 'Barış'ların yerine transfer edilişi sonrası "Oda TV merkeze çekilecek" iddiaları ortaya çıktı. Operasyonun arkasında Aydın Doğan'ın olduğu kulislerde konuşulurken, yeni bir TV kanalı kurulabileceği de iddia ediliyor

Muhalif medyanın önemli kurumlarından Oda TV'de yaşanan sürpriz görev değişimi dikkat çekti.

Geçtiğimiz aylarda şehit MİT mensubunun cenaze görüntülerinin yayınlandığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan ve sonrasında tahliye edilen genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan ve haber koordinatörü Barış Terkoğlu görevlerinden ayrıldı. Pehlivan'ın yerine, bir süredir ABD'de yaşayan Kanal D Ana Haber'in eski sunucularından Serdar Cebe gelirken, haber koordinatörlüğü görevine ise Elif Yılmaz getirildi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Oda TV'nin genel yayın yönetmenliğinden ayrılan Barış Pehlivan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Pehlivan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"14 yıl toprağına su kattığımız Odatv’ye veda vakti...
Odatv çok önemli gazetecilik başarılarına imza attı. Yeni arkadaşlarımızın bu büyük markayı daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum.
Milyonlarca okurumuza çok teşekkürler. Gazeteciliğe aynen devam... "

"YAYIN ANLAYIŞI MERKEZE ÇEKİLECEK" İDDİASI

Cebe ve Yılmaz'ın gelişi sonrası, Oda TV'nin merkeze çekileceği iddiaları gündeme geldi. Öte yandan daha önce Doğan Medya Grubu'nda çalışan iki ismin Oda TV'ye gelişi, Aydın Doğan'ın, yeniden medyaya döneceği iddialarını beraberinde getirdi.

Medya kulislerinde Oda TV'de yapılan operasyonun arkasında Aydın Doğan olduğuna dair iddialar kulaktan kulağa yayılırken, internet sitesi olarak yayın yapan Oda TV'nin televizyon kanalına evrilebileceği de konuşuluyor.

Serdar Cebe, Doğan Medya zamanında CNN Türk'te ABD temsilciliği görevi yaparken, Elif Yılmaz ise aynı dönemde Posta gazetesinde haber müdürlüğü yapmıştı.

İnternet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın'ın yeni yatırımla birlikte yayın anlayışını "merkeze çekerek", muhalif anlayışını sürdürmeyi planladığı öğrenildi. Öte yandan medya kulislerine göre, sitenin ofisinin Kadıköy'den Kağıthane'ye taşınacak.

OLAY TV OLMADI ODA TV Mİ?

Diğer yandan medya kulislerinde, yeni kurulması planlanan Oda TV televizyon kanalının Olay TV projesi başarısız olan Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları tarafından finanse edileceğine  dair söylentiler de var.

Yaklaşık bir yıldır yayın yasağı nedeniyle kapalı olan Oda TV, alternatif intenret adresleri üzerinden nispeten de olsa okuyucularıyla buluşmayı sürdürüyor. 

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.