ODA TV'den cumhuriyetin kurucularına "hırsız" göndermesi

Ve ODA TV ‘ulusalcılık’ gömleğini çıkarttı... Milliyetçi kökenden gelen "Asena" Meral Akşener'i öven biyografi yayınlayan ODA TV, cumhuriyetin kurucu kadrosunu ise "hırsızlıkla" itham etti!

MHP içinden kopan İYİ Parti'nin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 7.29 oranında oy alırken, partisi ise milletvekili genel seçimlerinde yüzde 9.96'lık oy oranına ulaştı.

Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimlerine de yine genel seçimlerde olduğu gibi CHP ile ittifak yaparak girdi. İYİ Parti yaklaşık yüzde 7,45'lik oy oranıyla Millet İttifakı'na katkı yaptı.

İYİ Parti yenilenen İstanbul seçimlerinde de CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekledi ve Akşener, "Sayın İmamoğlu’nun seçilmesinde hepimizin payı vardır." açıklaması ile ittifaka verdiği desteğin altını çizdi.

İYİ Parti ile CHP arasındaki bu işbirliğine bir katkı da, son günlerde CHP'nin asli medya organı olma yönünde adımlar atan ODA TV'den geldi.

ODA TV'den cumhuriyetin kurucularına "hırsız" göndermesi

ODA TV, CHP'NİN "AMİRAL GEMİSİ" OLMAYA OYNUYOR...

CHP içinde özellikle Ekrem İmamoğlu kanadına yatırım yapan ve İmamoğlu'nun yanısıra ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun hakkında sık sık övgü dolu haberler yayınlayan ODA TV, mavi boncuk dağıtmaya Meral Akşener ile devam etti.

Bir zamanların 'ulusolcu' haber sitesi ODA TV, Meral Akşener'in doğum günü olan 18 Temmuz gününü, bu tarihte İYİ Parti liderine özel hazırladığı biyografi videosu ile kutladı!

Meral Akşener biyografisini yeni kurulan Youtube kanalında yayınlayan ve Akşener'i adeta bir 'Asena' gibi izleyicilerine sunan ODA TV, İYİ Parti liderinin büyük amcası olan Hasan Tahsin Argun'a da bir parantez açtı.

HASAN TAHSİN ARGUN KİMDİR?

TBMM 2. dönem Isparta Milletvekili olan Hasan Tahsin Argun'un, aynı zamanda İYİ Parti lideri Akşener'in akrabası olduğunu hatırlatan ODATV editörleri hazırladıkları biyografi videosunda şu bilgileri paylaştı;

"Ataları sıkı komitacıydı. Dedesinin kardeşi Hasan Tahsin, Batı Trakya'da kurulan Türk Cumhuriyeti'nin bakanıydı. Hükümet binası işgal edilince kara bayrağı asan isim o oldu. Ankara'da herkesin mal mülk sahibi olduğu dönemde Hasan Tahsin'in bir tek evi vardı. Akşener, 'Şükür ki ceddimizde hırsız yok' diye övünürken aslında bunu anlatıyordu."

ODA TV'den cumhuriyetin kurucularına "hırsız" göndermesi - Resim : 2

ODA TV CUHURİYETİN KURUCULARINA "HIRSIZ" MI DEMEK İSTİYOR?

Ancak bu ifadelerde, ODA TV'nin bugüne kadar izlediği yayın politikası ile taban tabana zıt mesajlar yer alması dikkat çekti.

Meral Akşener, söz konusu biyografide ismi geçen babasının amcası Hasan Tahsin Argun'u daha önce, "İsmet İnönü'nün yakın çevresindendi." diyerek tanımlamıştı. 

ODA TV tarafından, "Ankara'da herkesin mal mülk sahibi olduğu dönem" olarak dikkat çekilen bu dönem, 1923-1950 arası Atatürk ve İsmet İnönü'nün liderliğindeki CHP'nin, tek parti iktidarına işaret ediyor. Yani, Argun'un "Ankara'da olduğu" o dönemde cumhuriyetin kurucu kadrosu da Ankara'da faal şekilde devlet yönetimindeydi.

Biyografide yer alan, "Hasan Tahsin'in bir tek evi vardı. Akşener, 'Şükür ki ceddimizde hırsız yok' diye övünürken aslında bunu anlatıyordu." cümlesinde yer alan "hırsızlık" suçlaması da bu nedenle cumhuriyetin kurucu kadrosunu hedef alıyor.

ODA TV'NİN SAVRULUŞU SÜRÜYOR

Akşener övgüsü yaparken, cumhuriyetin kurucu kadrosuna "hırsızlık" suçlaması yönelten ODA TV'de yaprak dökümü ise bir süre önce hız kazanmıştı.

Uzun yıllar boyunca ODA TV'ye yazılarıyla büyük katkı sunan gazeteci-yazar Nihat Genç, "Onlarla aynı yerde bulunmam" diyerek yazılarına son vermişti.

Nihat Genç, Oda TV'nin bir süredir izlediği yayın politikasını eleştirerek "Kaftancıoğlu’nu öven insanların bulunduğu bir yerde bulunmam mümkün değildir” demişti.

 

 

ODA TV'den cumhuriyetin kurucularına "hırsız" göndermesi ile ilgili etiketler Meral Akşener CHP İYİ Parti Isparta Ekrem İmamoğlu Canan Kaftancıoğlu OdaTV
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.