"Öcalan'ın HDP'si rotayı Babacan'ın partisine kırdı"

CNN Türk'te Hande Fırat'ın konuğu olan gazeteci yazar Necdet Pekmezci, CHP'ye şeffaf ittifak çağrısı yapan HDP ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Pekmezci, HDP'nin rotasını Ali Babacan'ın kuracağı, Abdullah Gül'ün desteklediği partiye çevirdiğini ileri sürdü.

HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yönelttiği 'şeffaf ittifak' çağrısı üzerinden tartışmalar devam ediyor. 

CNN Türk'te Hande Fırat'ın hazırlayıp sunduğu programın konuklarından gazeteci yazar Necdet Pekmezci, bu çağrıya ilişkin ilginç ve siyaset kulislerinde çokca tartışılacak bir iddiayı ortaya attı. 

"Öcalan'ın HDP'si rotayı Babacan'ın partisine kırdı"

CHP'nin HDP ile yollarını ayıracağını ileri süren Pekmezci, Pervin Buldan ve Mithat Sancar yönetimindeki partinin rotasını Ali Babacan kuracağı Abdullah Gül'ün de destekleyeceği partiye çevireceğini iddia etti. 

İşte Necdet Pekmezci'nin o iddiası:

"CHP denklemden çıkmak zorunda. CHP ile hiçbir şekilde bu HDP'nin yan yana gelme şansı yok. Terörü falan saymıyorum, PKK ile arasına mesafe koyması şusu busu, Burada CHP artık 'ben seninle muta nikahımı bozdum, artık boşa çıktım diyor.

Varsayalım kim var? Ali Babacan'ın 9-10 Mart'ta kuracağı parti var. Orada kim var Abdullah Gül var. Referansı ne Abdullah Gül'ün Norşid Güroymak söylemi. Hafızam yanıltmıyorsa 2007 idi, Tahran'a giderken söylediği Kürt sorununda güzel şeyler olacak. Abdullah Öcalan'ın HDP'si şu anda rotasını Abdullah Gül ve Ali Babacan'a kırmış durumda."

 

"Öcalan'ın HDP'si rotayı Babacan'ın partisine kırdı" ile ilgili etiketler CHP HDP Abdullah Gül Ali Babacan Hande Fırat CNN Türk ittifak necdet pekmezci
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.