O ziyarete MHP ve Alevilerden tepki var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyetin MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i ziyareti tepkilere neden oldu. MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi 'Seval Hanım artık yeter' başlıklı bir yazı yayınlarken, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu vicdanların sızlatıldığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i ziyaret etti.

Ziyarette CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti.

O ziyarete MHP ve Alevilerden tepki var

MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesinin birinci sayfasında ziyaret eleştirildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanı ve Türkgün yazarı Yıldıray Çiçek ise CHP’li heyetin evde ayakkabılarıyla oturmalarına tepki gösterdi.

Çiçek, 'Seval Hanım artık yeter' başlıklı yazısında “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in kemiklerini sızlatacak CHP’li heyet, Başbuğumuzun anılarının olduğu evde, ayakkabılarıyla dolaşıyordu” diye yazdı.

O ziyarete MHP ve Alevilerden tepki var - Resim : 2

BİR TEPKİ DE ALEVİLERDEN 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

CHP'yi oylarıyla ayakta tutan Alevilerin vicdanının sızlatıldığı ifade edilen açıklamada, "Biz Aleviler için çok acı olan bu tarihi günde Alevilerin oylarıyla partisi ayakta duran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer CHP üst düzey yöneticileri, Alpaslan Türkeş’in eşini tören anlamıyla ziyaret ettiler.

Belki şaşırdık, belki tanıdık, belki hatırlandık bir tabloydu ama Alevilerin vicdanını bir kez daha sızlatan bu görüntü karşısında kendilerini kınıyor ve Alevi toplumu adına Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerine soruyoruz: Bu ziyaretin sebebini adalete olan vurgunuz ve söylemlerinizle net bir şekilde anlatacak mısınız? Yoksa Alevilerin mazlum bir toplum olmasına bilinçaltınızdaki küçümsemeyle mi bakıyorsunuz?" ifadeleri kullanıldı.

O ziyarete MHP ve Alevilerden tepki var ile ilgili etiketler MHP CHP Alevi Seval Türkeş türkgün
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.