O teklif artık Meclis'te! SGK priminden trafik cezası borcuna kadar birçok borç için yeni yapılandırma paketinin detayları belli oldu!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketin netlik kazanmaya başladı. MTV, emlak vergisi, otoyol ve köprü geçiş cezaları, SGK prim borcu ve daha fazlası için yapılandırma imkanı geliyor!

Türkiye’de devlete borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir yapılandırma paketi gündeme geldi. Seçim tarihlerinin yaklaşmasıyla hız verilen birçok yeni çalışmada olduğu gibi yapılandırma paketinde de çalışmalar hızlandı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), SGK prim borçları, otoyol geçiş cezaları, adili ve idari para cezaları ile benzer kapsamda yer alan daha pek çok borç yapılandırma paketi ile siliniyor. 2.000 TL’nin altında borçlar silinirken, bu tutarın üzerindeki borçlar için 48 aya kadar taksit seçenekleri yer alacak.

YAPILANDIRMA PAKETİ HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Yeni yılda üst üste vatandaşlara müjdeler gelmeye devam ediyor. Önce KYK borçlarına yönelik yapılan düzenleme ve sonrasında EYT, 3600 ek gösterge ve diğer birçok önemli konu çözüme kavuştu. Seçime az bir süre kala şimdide Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi için çalışma yürütülüyor. Kanun teklifi Meclis’e sunuldu.

Toplamda 14 milyon kişi ile ilgili toplam 361.8 milyar liralık borç ve alacak yapılandırma paketi kapsamına giriyor. 362 milyar liralık bölüm yapılandırma kapsamında sayılacak. 2 bin liranın altında borcu olanların sayısı ise 7 milyon 691 bin 666 kişi olarak belirlendi. Teklifte ayrıca tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları ile adli ve idari para cezaları, SGK prim borçları ve öğrenim kredisi borçları yer alıyor.  

2 BİN LİRANIN ALTINDA BORÇLAR SİLİNECEK!

O teklif artık Meclis'te! SGK priminden trafik cezası borcuna kadar birçok borç için yeni yapılandırma paketinin detayları belli oldu!

31 Aralık 2022 tarihinden önce 2 bin lirayı aşmayan borcu olanların cezaları silinecek. Terhin işlemlerinde amme borçlusu adına tahakkuk etmiş borçlar esas alınacak borçlunun müteselsil sorumluluk ve ikincil sorumluluklar kapsamında ödemesi gereken tutarlar dikkate alınacak.

Söz konusu tarih öncesine dair tüm kamu alacakları yapılandırılırken ayrıca 48 aya kadar vade seçenekleri de uygulanacak.

O teklif artık Meclis'te! SGK priminden trafik cezası borcuna kadar birçok borç için yeni yapılandırma paketinin detayları belli oldu! ile ilgili etiketler borç trafik cezası SGK
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.