O listede Süleymancılar neden yok?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, MEB'in çocuk istismarıyla gündeme gelen vakıf ve tarikatlarla protokol imzaladığını ileri sürmüştü. Konuşmasında birçok vakıf ve derneğe yer veren Kaya’nın, “Süleymancılar” diye anılan tarikata değinmemesi dikkat çekmişti. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, CHP'li Kaya'nın "nefret listesi"nde Süleymancıların neden yer almadığını masaya yatırdı.

Meclis’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken, CHP adına konuşan Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın yaptığı açıklamalar gündem olmuştu. TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, AGD, MGV gibi pek çok vakfın isminin bulunduğu kağıdı gösteren Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığı çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlarla, bu vakıflarla protokoller imzalıyor.” diyerek hedef göstermişti. Konuyla ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Şener, dikkat çekici yazısında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partili Yıldırım Kaya, TBMM’deki konuşması sırasında üzerinde tarikat, cemaat, dernek ve vakıfların ismi yazılı kartonet ile çıkarak, “MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz” dedi.

(...) Yıldırım Kaya’nın TBMM kürsüsünden gösterdiği kartonette ismi yazılı tarikat, cemaat, dernek ve vakıflar şunlardı: “Anadolu Gençlik Derneği, İskenderpaşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Erenköy Cemaati , Menzil Cemaati, İlim Yayma Cemiyeti, Nakşibendiler, Birlik Vakfı, Tügva,Türgev, Ensar, Hayrat.”

AGD’NİN ADINI ÇIKARDI

Yıldırım Kaya’nın sözleri 6’lı masadaki ortağı Saadet Partililerin tepkisini çekti. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın kendilerine yakın Anadolu Gençlik Derneği’ni de özür dilemeye davet etti. Kürsüye gelen Kaya, “AGD’nin diğer derneklerle aynı özellikte olmadığının altını çiziyorum. Sözüm Anadolu Gençlik Derneği’ne değildir” diyerek düzeltme yaptı. Saadet Partililerin tepkisinin nedeni, adı çocuklara taciz ve tecavüzle hatırlanan cemaatlerde anılmasınaydı.

Ancak Yıldırım Kaya konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın isimlerini kartonete yazdığı tarikat, cemaat, vakıf ve derneklerle protokoller imzalamasını eleştirirken, hesap sorulacağını söylüyordu.

Elbette her kurumu taciz ve tecavüzle suçlamak doğru olmaz ama eğer mesele MEB ile protokol imzalamaksa bunların Anadolu Gençlik Derneği de yer alıyor. Anlaşılan 6’lı masadaki ortağının tepkisi ona geri adım attırmıştı.

Yıldırım Kaya’nın adını verdiği tarikatlar arasında Süleymancılar olarak bilinen grup yoktu. Oysa bunların arasında en yaygını ve adı taciz ve tecavüz olaylarıyla anılan da Sülaymancılar isimli grup.

(..)

İşte CHP’li Yıldırım Kaya’ın yakından bildiği ama listede adına yer vermediği Süleymancılar bunlar. Peki neden böyle yaptı Yıldırım?

Önceki seçimlerde olduğu gibi Süleymancıların 6’lı masa üyesi partilere verdikleri gibi gelecek seçimlerde bekledikleri destekten dolayı mı acaba?"

 

O listede Süleymancılar neden yok? ile ilgili etiketler Nedim Şener CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.