O kişilerin korona testi otelde yapılacak

Sağlık Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği yeni yazı yazıya göre; yurt dışına çıkıp gelen yolcuların PCR testleri anlaşmalı otellerde yapılacak.

Sağlık Bakanlığı 81 il sağlık müdürlüğüne, PCR testi uygulamalarıyla ilgili yazı gönderdi. Buna göre, yurt dışına çıkıp gelen yolcular, PCR testini anlaşmalı otellerde yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan gönderilen yazıda şöyle denildi:

"Bu kapsamda yurt dışına çıkan/gelen yolculardan istenilen PCR testlerinin yoğunluk oluşturmaması için numune alma işleminin İl Sağlık Müdürlüklerine bildirmek koşulu ile anlaşma yaptıkları otellerde de yapılabileceği bildirildi"

O kişilerin korona testi otelde yapılacak

PCR TESTİ NEDİR?

PCR (Polymerase Chain Reaction), DNA içerisinde yer alan, dizisi bilinen iki segment arasındaki özgün bir bölgeyi enzimatik olarak çoğaltmak için uygulanan tepkimelere verilen ortak bir isim olarak tanımlanmaktadır. PCR bir tanı testi olarak bilinmektedir ve koronavirüste de virüse ait RNA'yı göstermektedir. Yani koronavirüs sürecinde, vücuttaki virüsün kimliğini göstermek için yapılan bir testtir. Farklı hastalıklar için de kullanılan PCR, vücuttaki çok az sayıdaki mikrobu bile tespit edebilmektedir. PCR testine moleküler tanı testi de denebilmektedir. Test, vücutta virüsün varlığını, ayrıca vücudun enfeksiyona yanıt olarak ürettiği antikorları belirleyebilmektedir.

PCR testinin adı son dönemlerde Covid 19 yani koronavirüsün taranması için duyuldu. Ancak bu test sadece koronavirüste değil, vücuttaki pek çok virüs, parazit, mikrop ya da bakterinin tespitinde, genetik sorunlarda, babalık testlerinde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Pek çok hastalık etkeni, PCR testi ile erken dönemde ve hızlı şekilde tespit edilebilmektedir.

O kişilerin korona testi otelde yapılacak ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Test Koronavirüs Korona pcr
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.