O arazilere hobi bahçesi kurulamayacak

Gıda, Tarım ve Orman Alanlarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanuna göre bundan böyle verimli araziler üzerine hobi bahçesi kurulamayacak. Verimli arazileri satanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, taklit ve tağşiş ürünleri üreten ve piyasaya arz edenlere yönelik yaptırımların ağırlaştırılmasını da içeren gıda, tarım ve orman alanlarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Düzenlemeye göre, verimli araziler üzerine bundan böyle hobi bahçesi kurulamayacak.

Verimli arazileri satanlara ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

Satışı yapanlara ve tüzel kişilere ayrıca idari para cezası verilecek.

Taklit ve tağşişli gıdaları üretip satanlara 500 bin liraya kadar ceza kesilirken, izinsiz ve ruhsatsız hobi bahçelerine de metrekare başına belirlenecek oranda para cezası uygulanacak. 

O arazilere hobi bahçesi kurulamayacak ile ilgili etiketler TBMM tarım Orman Gıda Hobi Bahçesi verimli arazi kanun
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.