Nuri Alço'nun anneler kızlarını bana getiriyor açıklaması!

Nuri Alço'nun anneler kızlarını bana getiriyor açıklaması! Düzce Üniversitesi'nde öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren ünlü oyuncu Nuri Alço çarpıcı sözler sarf etti. Anneler kızlarını bana getiriyor, anneler bana "kızım sizde kalsın" diyor gibi ilginç açıklamalarda bulunan Yeşilçam yıldızı Nuri Alço'nun diğer açıklamaları merak ediliyor ve internette araştırılıyor. Nuri Alço'nun anneler kızlarını bana getiriyor açıklamasının tamamına sitemizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

Nuri Alço'nun anneler kızlarını bana getiriyor açıklaması! Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu İletişim Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen 'İletişim Ekimi' programına katılan sinema sanatçısı Nuri Alço, öğrencilerle söyleşi yaptı. "Kızım sizde kalsın" ve "Anneler kızlarını bana getiriyor" gibi açıklamaları ile gündem olan ünlü sanatçının açıklamarının tamamına haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

Nuri Alço'nun anneler kızlarını bana getiriyor açıklaması!

NURİ ALÇO'NUN ÇARPICI AÇIKLAMALARI!

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu İletişim Bölümü öğrencilerinin düzenlediği “İletişim Ekimi” programına, sanat, magazin ve akademi dünyasından ünlü isimler katıldı. Programa katılanlar arasında bulunan sinema sanatçısı Nuri Alço, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Alço, söyleşide bazı annelerin kızlarını kendisine getirdiğini ifade ederek, “Anneleri getiriyorlar. Ne olur benim kızımı oynat. Nereden geliyorsun? İşte Türkiye'nin herhangi bir yerinden. Nerede kalacak bu kız? 'Sizde kalsın' diyorlar. Bu yaşta kız bende nasıl kalsın? Anneler kızı para kazansın, meşhur olsun diye böyle şeylere tenezzül ediyorlar” dedi.

“İLETİŞİM FAKÜLTELERİNDE MİNİ SİNEMALAR ÇEKİLEBİLİR”

Nuri Alço, iletişim fakültelerinin önemine de değinerek, "Hükümetin bu fakültelere ayırdığı bir bütçe var. Bunları kullanmaları gerekiyor. Radyo, televizyon ve sinemada bir kamerayı öğrenirken devletin verdiği paralarla küçük çapta, aktörlerle birlikte bir sinema çekilse hem para kazanırlar hem de öğrenciler bire bir çalışarak kamera önü, kamera arkasını öğrenirler. Bu gibi imkanlar var. Onun için bu bütçeleri yerinde değerlendirmek gerekiyor. Kullanmadıkları paraları zaten sene sonunda devir ediyorlar. Tekrar bütçe açılıyor. Bunları çok iyi değerlendirmek lazım. Çok güzel bir nesil var, gençlik var. Yazarlar var. İletişimin her alanında olmamız için daha iyi olması için biz de buralardayız" diye konuştu.

"ANNELER KIZLARINI BANA GETİRİYOR"

Alço, öğrencilere uyuşturucu konusunda da uyarılarda bulundu. Kendisinin de birçok filmde uyuşturucu satan ya da alan kişi rolünde yer aldığını belirten Alço, şöyle dedi:
"Gerçekten uyuşturucuya karşıyım ben. Bu kadar yıl hep uyuşturucu filmlerinde oynadım. Kadın satan, uyuşturucu satan, onların patronu olan bir adamı oynadım. İyi ki de oynamışım o rolleri, sosyal mesaj vermek adına, gençlere kötü örnekleri göstermek için bu rolleri oynadım. Ancak şimdiki gençlikte bu rollerin gerçeğini görüyoruz. Bu çok üzücü bir durum. Fiziğinle oynuyorsun, yüzün, gözün, mimiklerin kayıp oluyor. Bizim zamanımızda bunlar yoktu. Bunları göremezdik. Şimdiki nesilde bunları görmeye başladık. Bizim zamanımızda kadın oyuncu bulmak çok zordu. Banu Alkan, Ahu Tuğba, Fatma Girik, Türkan Şoray'ın gelişlerine baktığınız zaman. Öpüşme yasakları vardı. Şimdiki nesilde bu böyle değil. Anneleri getiriyorlar. Ne olur benim kızımı oynat. Nereden geliyorsun? İşte Türkiye'nin herhangi bir yerinden. Nerede kalacak bu kız? Hemen bir filmde oynayacaksın diye bir durum yok. Yeri geliyor biz aylarca yatıyoruz. 6 ay iş bulamadığımız oluyor. Sinema çünkü bu. 'Sizde kalsın' diyorlar. Bu yaşta kız bende nasıl kalsın? Anneler kızı para kazansın, meşhur olsun diye böyle şeylere tenezzül ediyorlar. Bunlar da yanlış şeyler. Sinemada küçük yaşta bazı şeylere başlamayacaksınız. İçinizde varsa bazı şeyler önce okul bitecek, eğitiminiz bitecek. Her şeyi bilinçli olarak yapacaksınız. Önemli olan da budur."

“HER FİLMDE BİR MESAJ VERİLDİ”

Her sinema filminde bir mesaj verildiğine dikkat çeken Nuri Alço, "Sinemanın her filminde bir mesaj vardır. Bizim zamanımızda da vardı. Ben şimdi gazoz olayını gösterdiysem herkesin aklında o vardır. Şimdi bu arkadaşlarımız üniversiteye gelirken annelerinin, anneannelerinin aklında bu konu vardır. Dikkat et, diye uyarırlar. Bu önemlidir. Oynanan bütün roller gerçek hayattan alınan rollerdir. Ancak iyi ve kararlı bir nesil var. Yeri geldiği zaman 'dur' diyecek bir nesil var" diye konuştu.

NURİ ALÇO KİMDİR?

Nuri Alço (d. 26 Nisan 1951, Eskişehir), Türk sinema oyuncusu.

Bankacılık ve ilaç mümessilliğinin ardından mankenlik de yapan oyuncu, 1974 yılında Yeşilçam’a geçti. Eskişehir'deki Altay Spor Kulübünde ve Ordu Milli Takımında profesyonel olarak Voleybol oynadıktan sonra bir süre çeşitli işlerde uğraştı. Daha sonra Yeşilçam´a geçerek genellikle de tecavüzcü ve kötü adam rollerini oynamıştır. 80'li yılların erotik simgelerinden Ahu Tuğba ile bazı filmlerde rol almıştır.

Filmleri

Yıl Film Rol
1980 Sönmüş Ocak
1981 Feryada Gücüm Yok Oğuz
1982 Günaha Girme Erol
Islak Mendil Nuri
Nasıl İsyan Etmem Yalçın
Hasret Sancısı
1984 Bir Sevgi İstiyorum
Yosma Selim
Kayıp Kızlar Reşit
Taçsız Kraliçe
1985 Altar Hunka
Katiller de ağlar
O Kadınlardan Biri
Tele Kızlar Yusuf
Yakılacak Kadın
1986 Alın Yazım
Ayrılamam Şehmuz
Sevgi Çıkmazı
Aşk Ve Kin Nejat
Hayat Köprüsü Nuri
Vazife Uğruna Naci
Akrep
1987 Kurtar Beni Fettah
Kader Utansın Tarık
Yavrumu Kurtarın
O Bir Melekti Adnan
1989 Bir Aşk Bin Günah
Kavgamız
Polis Dosyası
1990 Sözde Kızlar
1993 Yabancı
Can Borcu
1994 Deliler Kudurunca
Bir Kral
Yaz Aşkları Hakan
1996 Cinayet Masası
1997 Kır Çiçekleri
2000 Yaralı Kurt
2002 Şahin
2003 Dilan Derviş
Ömerçip Psikopat Nuri
2004 Sen Küçüksün
2005 Düzen
Ver Elini İstanbul Rıza
2006 Can Pazarı
Acı Ekmek
Akbabalar
Meçhule Gidenler
2008 Nekrüt Vahit
2011 Günah Keçisi
2014 Krallar Kulübü

Dizi filmleri

Yıl Film Rol
2002 Lahmacun ve Pizza Babür Zımba (Konuk Oyuncu)
2003 Lise Defteri Ahmet Cevaloğlu (Ediz'in babası)
2004 Avrupa Yakası Konuk Oyuncu
2004 Şubat Soğuğu Arif Zorlukaya
2010 Akasya Durağı Konuk Oyuncu
2015 Kardeş Payı Kendisi (Konuk Oyuncu)
2018 Meleklerin aşkı Kendisi (Konuk Oyuncu)

Ödülleri

Yıl Ödül
2015 Çayda Çıra Film Festivali Onur Ödülü

Nuri Alço'nun anneler kızlarını bana getiriyor açıklaması! ile ilgili etiketler Nuri Alço kızım sizde kalsın düzce üniversitesi anneler kızlarını bana getiriyor Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.