Numan Kurtulmuş o video mesajlar hakkında konuştu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in kararına ilişkin, "Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmasına dönük sürdürülen kampanyanın bir parçası olduğunu düşünüyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye kararına ilişkin, şöyle konuştu:

"Zaman zaman derecelendirme kuruluşlarının ekonomik kaygılarla değil siyasi kaygılarla da Türkiye'nin notlarıyla ilgili olumsuz davrandıkları oldu. Burada da Türkiye'nin açıkçası hem döviz üzerindeki bu baskının hem döviz üzerinde oynayan bir takım uluslararası aktörlerin hem de derecelendirme kuruluşlarının bu son kararlarının, Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmasına dönük olarak sürdürülen kampanyanın bir parçası olduğunu düşünüyorum."

"HERKES KENDİ GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLAMAKTA ÖZGÜR"

Ünlü isimlerin başlattığı "Güçlü bir Türkiye için EVET" kampanyasına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Herkes kendi görüşünü açıklamakta özgür. Falanca 'evet' dedi diye ona karşı bir linç kampanyası veya 'hayır' dedi diye bir linç kampanyası yapmanın, doğru olmadığı kanaatindeyim. Zaten iki tane seçenek var. Ya 'evet' diyecek ya da 'hayır' diyecek. İnsanlara, 'Siz niye görüşünüzü açıklıyorsunuz?' diyemezsiniz ki. Dolayısıyla burada herkes rahat olsun. 'Evet' diyenler de 'hayır' diyenler de karşı taraftakine saygı duysun. Özellikle sanat ve spor camiasında çok rahatlıkla linç kampanyası başlatma eğilimleri oluyor zaman zaman. Rıdvan bunu söylediyse, kendi içinden geleni söylemiştir. Bir başkası başka bir şey söylüyorsa, yine kendi zihnindekini söylemiştir. Dolayısıyla gayet güzel, keyifli, yaratıcı bir kampanya aslında."

"'EVET' ÇIKARSA TERÖRÜN SESİ KESİLİR" DEDİ Mİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kendisine atfedilen, "Referandum'dan evet çıkarsa terör örgütlerinin sesi soluğu kesilir." açıklamasıyla ilgili de konuşan Numan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı;

"Bu süre içerisinde milleti korkutmak, canından bezdirmek için referandum sürecinde terör artabilir. İlave bir motivasyonla diz çöktürmek için örgütler saldırılarını artırabilir. 'Buna karşı uyanık olalım' manasında söylenmiş bir sözdür. Millet iradesini ortaya koyduğunda teröristlere biz diz çöktürebiliriz.

Bunlar tamamen çarpıtılmış sözlerdir. Hiçbir hükümet terörü kullanarak bir yere gelmek istemez.

Bütün 'evet'ler Sayın Kılıçdaroğlu'nun olsun, bir kişinin hayatını kurtarabilirsek bizim için önemli olan o olur.

Bu nasıl bir haksızlıktır, hükümet terörü kullanarak sandıktan 'evet' çıkarmayı deneyecek! Böyle bir şey olur mu! Haksızlıktır, vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır! Terör örgütlerinin sandıktan evet çıkmaması için bir motivasyonları olabilir, evet çıkmaması için gayret sarf edebilirler."

TERÖRLE MÜCADELE

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, PKK ile mücadele konusunda silahların bırakılması konusunda İmralı ile yeninden temasa geçilip, geçilemeyeceği yönündeki bir soruya da yanıt verdi.

Kurtulmuş şöyle konuştu;

"O zaman çatışmasızlık dönemi vardı. O zaman sözün kıymeti vardı, şimdi sözün kıymeti kalmadı.

Çatışmaları bu hale getiren terör örgütüdür, biz terörle mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Buralardan gelecek sözlerin de bir anlamı kalmadı.

REİNA KATLİAMI

Yılbaşı gecesi Reina'da katliam yapan Özbek asıllı Abdülgadir Masharipov'un yakalanması konusunda İstanbul polis teşkilatına teşekkür eden Kurtulmuş dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Kurtulmuş, "Katliamcının arkasında çok farklı güçler var, istihbarat örgütleri var." dedi.

Numan Kurtulmuş o video mesajlar hakkında konuştu ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş Rıdvan Dilmen PKK reina Öcalan Kılıçdaroğlu evet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.