Numan Kurtulmuş: Masada 6 değil, 7 parti var! HDP gizli ortaklarıdır...

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gaziantep’te basın temsilcileriyle bir araya geldi. Burada muhalefet liderlerinin yuvarlak masa toplantısına değinen Kurtulmuş, "Bu masada 6 değil 7 parti vardır. Orada 7. parti HDP de vardır" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gaziantep’te basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "Bu masada 6 değil 7 parti vardır. Orada 7. parti HDP de vardır" dedi.

Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Kurtulmuş, 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesinin kendileri açısından bir sıkıntı oluşturmadığını ifade ederek, o masada HDP’nin de gizli olarak yer aldığını söyledi. Ekonomik şartlardan bahseden Kurtulmuş, yaz aylarında ekonomideki zor tablonun kolaylaşacağının altını çizdi.

“MASADAKİ 7. PARTİ HDP’DİR”

6 Muhalefet partisinin bir masa etrafında buluşmasına değinen Kurtulmuş, “6 muhalefet partisi biz partilerin bir araya gelip konuşmasından rahatsız değiliz ama ne konuşulacaksa açık şekilde konuşulmalıdır. Siyasetleri Erdoğan karşıtlığı üzerine konuşludur. Bu partilerin neyi ne şekilde çözecekleri programlarla milletin karşısına çıkmalıdır. 2023’e çok süre kalmadı. Önce bu millet bu partilerin hangi temel konularda bir araya geliyorlar bunu bilmek ister. HDP bu ittifakın neresindedir. Milletimiz bunu bilmeli ve değerlendirmeli. Onlar ittifakları gizli olarak HDP ile müttefikler. Hem HDP’yi küstürmeden gizli bir ittifak yürütüyorlar. Bu masada 6 değil 7 parti vardır. Orada 7. parti HDP de vardır. Güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsediyorlar. Bunu konuşabiliriz ancak bu ülkede hakem millettir. Bu sisteme nasıl geri gideceğinizi anlatırsınız. Sonra seçilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı sisteme hakaret millete hakarettir. Millet bunu değiştirmek isterse değiştirir” diye konuştu.

 

Numan Kurtulmuş: Masada 6 değil, 7 parti var! HDP gizli ortaklarıdır... ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş CHP HDP İYİ Parti muhalefet