NTV Spor kapandı! DMAX geldi...

Uzun yıllardır yayın hayatına devam eden kanalda bir dönemin sonuna gelindi. 10 yıldır devam eden NTV Spor kapandı. Birçok izleyicisi olan kanalın kapanmasının yanında yerine bir kanalının gelip gelmeyeceği ise vatndaşlara tarafından merak ediliyor. Programları ile spor ile ilgili haberler veren kanal kapanması ile sevenlerini üzdü. Peki NTV Spor'un yerine hangi kanal açıldı? Dmax nedir? Detaylar haberimizde...

Sporseverler tarafından ilgi ile takip edilen kanal NTV Spor kapandı. Yayın hayatına başladığı günden itibaren sporun her alanında haberler ile seyircileriyle buluştu. Uzun senelerdir devam eden kanal birçok ödül ile de buluştular. Yayın hayatının sonuna gelen kanalın yerine gelip yeni yayına girecek kanal herkes tarafından merak ediliyor. Peki NTV Spor'un yerine hangi kanal açıldı? Dmax nedir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

cats_5

17 Mart 2018'de seyirciye "merhaba" diyen 10 yıl sonra aynı gün ve aynı saatte izleyicilere "Elveda" dedi. NTV Spor'un yerine Discovery Communications'a ait olan DMAX kanalı 22.30'da yayına başladı.

DMAX NEDİR?

Discovery Networks Türkiye Başkanı ve Genel Müdürü Lydia Fairfax “DMAX kanalını Türkiye pazarına tanıtmaktan ve kanal portföyümüzü daha da genişletip çeşitlendirmekten ötürü oldukça heyecanlıyız. DMAX zorlu mesleklerden, spor ve arabalara ve en iyi senaryolu içerikleri izleyicilere sunarken aynı zamanda onları eğlendirecek, aydınlatacak ve onlara ilham verecek. İzleyiciler kanalı izlerken çok keyif alacak!” dedi.

Dmax frekans ayarları

UYDU ADI: TÜRKSAT 4A
ALIŞ FREKANSI: 12.015 MHZ
POLARİZASYON: YATAY (H)
SEMBOL HIZI: 27.500 MS/S
FEC DEĞERİ: 5/6

Digiturk 49. kanal

Tivibu: 62. kanal

Dsmart: 46. kanal

Fil Box: 31. kanal

Kablo Tv: HD:47, SD: 931

Tv Plus: 39. kanal

Vodatone Tv: 50. kanal

DISCOVERY COMMUNICATIONS KİMDİR?

Discovery Communications 220’den fazla ülkede toplam yaklaşık olarak 3 milyar aboneye sahip dünyanın bir numaralı gerçeğe dayalı içerik sağlayan medya kuruluşudur. Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science ve Investigation Discovery liderliğinde ABD’li ortak teşebbüsü OWN: Oprah Winfrey Network’ü de içeren yayın ağı ile Discovery, insanların meraklarını gidermek için çalışmaktadır. Discovery aynı zamanda Avrupa, Pasifik Asya, Orta Doğu ve Afrika’da yayınlanan ilk spor eğlence grubu Eurosport International’in çoğunluk hissesine sahiptir. Discovery ayrıca okullar için hazırlanan eğitim ürünleri ve hizmetlerinin lider sağlayıcısıdır ve ödüllü seri K-12 dijital ders kitabı dahil olmak üzere birçok farklı dijital medya hizmetinin sahibi ve uygulayıcısıdır. 16 Discovery markası; Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 109 ülkede yaklaşık 504 milyon kişiye 20 farklı dilde yayın yapmaktadır.

NTV SPOR

17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamış olup Ocak 2018'de Discovery Communications'a satılan spor kanalı. Yayın haklarının sona ermesi nedeniyle[kaynak belirtilmeli]17 Mart 2018 tarihinde son vererek yerini DMAX kanalına bırakmıştır.

Bir dönem NBA yayın haklarının Doğuş Yayın Grubu'nda olduğu dönemde bazı NBA maçlarını yayınlamıştır. Futbolda Pro League (Belçika Ligi); basketbolda Türkiye millî basketbol takımının maçlarını, Turkish Airlines Euroleague maçlarını, Basketbol Süper Ligi'nden 2-3 maç; voleybolda ise Sultanlar Ligi'nden 2-3 maç yayınlamıştır.

NTV Spor, 2010 yılı başında Kral TV'nin karasal yayın frekansından yayın yapmaya başlamış ve bu sayede izlenilebilirliğini artırarak tam anlamıyla ulusal bir spor kanalına dönüşmüştür.[2]İleride daha üst düzey liglerin yayın haklarını alarak izleyici oranını yükseltme hedefindedir. Kanal 23 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 16:9 yayın formatına ve tam zamanlı HD yayına geçiş yapmıştır.

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu'na ait ulusal yayın yapan spor kanalı CNBC-e'yi satın almaya karar verdi. İki kurum satın alma için anlaştı. Alım işlemi Şubat 2018'de resmi olarak tamamlandı ve de 17 Mart 2018'de NTV Spor'un yayın hayatına sonlanıp yerine DMAX'ın yayına başlayacağı NTV Spor'un resmi Facebook sayfasından ve de resmi web sitesinden ilan edildi. 17 Mart 2018 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ardından yayınlanan %100 Futbol programı 22:30'da sona erdi ve kanal yayın hayatına Murat Kosova'nın anonsu ile son verdi.

PROGRAMLARI

B Planı
Sunuculuğunu Bağış Erten ve Banu Yelkovan yapmaktadır. Sporları tartışmak yerine onların sanatsal yönleri, arkada kalan özellikleri irdelenmektedir.

90+
Süper Lig'de oynanan haftanın maçları sonrasında Pazartesi geceleri 23:00'da yayınlanan futbol tartışma programı. Süper Ligde geride kalan haftanın değerlendirildiği programda futbol yorumcuları Mehmet Demirkol, Metin Tekin, Önder Özen yorumları ile katkıda bulunmaktadır.

%100 Futbol
NTV ile ortak yayın olarak maç sonralarında ve maçların devre aralarında yayınlanmaktadır. 2016-2017 sezonuna kadar Güntekin Onay'ın sunduğu 2017-2018 sezonundan itibaren Murat Kosova'nın sunduğu programda futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de yorumları ile katkıda bulunmaktadır.

Futbol Aktüel
Süper Lig'de oynanan maçların değerlendirildiği program Pazar saat 17:00'da yayınlanmaktadır. Ercan Taner'in sunduğu programda futbol yorumcuları Bağış Erten, Metin Tekin ve Önder Özen de yorumları ile katkıda bulunmaktadır.

Spor Merkezi
Hafta içi her akşam saat 18.00'da başlayan Ercan Taner ve Özgür Buzbaş'ın sunduğu spor haber programı. NTV Spor'da ana haber bülteni yerine geçen programda sunucular tarafından günün spor haberleri yayınlanmakta ve yorumlanmaktadır.

resized_9673a-67e6c71dsad

Spor Servisi
Pazartesi'den Perşembe'ye saat 11.10'da başlayan programda, Ntv Spor Müdürü Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol spor basınından öne çıkan konuları değerlendiriyor.

Yedi Gün Spor
Roksan Kunter, Tuğba Dural, Emek Ege, Emre Gönlüşen, İsmail Şenol sunumlarıyla ekrana gelen program, Cumartesi 09:00 da başlayarak gün boyu ara ara sıcak gelişmeleri aktarmaktadır.

Spor Pazarı
Tuğba Dural ve İsmail Şenol'un sunumuyla ekrana gelen program, Pazar 09:00'da başlayarak gün boyu ara ara sıcak gelişmeleri aktarmaktadır.

Gol
Avrupa liglerinde haftanın maçlarından goller yayınlanıyor ve Güntekin Onay ve Emek Ege bu ligleri değerlendiriyor. Program Cumartesi akşam üzeri saat 17:00'da yayınlanmaktadır.

Yenilsen de Yensen de
Cumartesi günleri öğle 13:30'da yayınlanan program'da Bağış Erten ve Banu Yelkovan, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, başta olmak üzere takımların taraftarlarını yanlarına alarak Süper Lig'i değerlendirmektedir.

7/10
Erbatur Ergenekon ve Mert Aydın spor basınında öne çıkan haberleri ve gazete başlıklarını değerlendiriyor. Programa izleyiciler de telefon, Facebook,Twitter, footbo.com, e-mail ve SMS yoluyla katılabilmektedir. Program hafta içi her sabah saat 07:00'da yayınlanmaktadır.

14/16
Emre Gönlüşen'in sunumuyla ekrana gelen, gün ortasında güne yansıyan gelişmeleri aktarmaktadır. Program hafta içi her gün saat 14:00'da yayınlanmaktadır.

Spor Gecesi
Emek Ege tarafından günün spor basınında öne çıkan gelişmelerinin anlatıldığı spor programıdır.Önceleri Emek Ege ve Özgür Buzbaş sunmuş daha sonra Özgür Buzbaş'ın yerine kısa bir süreliğine Burcu Esmersoy dahil olmuştur. Spor Gecesi hafta içi her gün saat 23.00'da yayınlanmaktadır.

Belgesel kuşağı
NTV Spor kanalı her hafta çeşitli belgeseller yayınlamaktadır. Özellikle Futbolun 50 Harikası ve Uluslararası Futbol Rekabetleri gibi futbol belgeselleri çok izleyici çekmektedir.

Veni Vidi Vici
Dünyanın en önemli rekabetlerini ve futbol şehirlerini konu alan programda, takımların incelemeleri, yıldız futbolcuların görüşleri, taraftarların maç öncesi beklentileri, maçın atmosferi incelenmektedir. Kentlerle özdeşleşen kulüplerin tarihinden ve kültüründen izler ekrana gelmektedir. Programı Banu Yelkovan ve Bağış Erten sunmaktadır.Yayın akışı canlı yayınlara göre değişmekle beraber genellikle gece kuşağına girmektedir.

NTV Spor kapandı! DMAX geldi... ile ilgili etiketler dmax nedir ntv spor yerine hangi kanal açıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.