Aslan Karatsev'e Novak Djokovic dur dedi

Avustralya Açık'ta 8 kez final oynayan ve 8 finali de kazanan Novak Djokovic, yarı finalde Aslan Karatsev'i 3-1 mağlup ederek 9. kez adını finale yazdırdı. Dünya 1 numarası Sırp raketin finaldeki rakibi Daniil Medvedev-Stefanos Tsitsipas maçının galibi olacak.

Avustralya Açık'ta tek erkeklerin ilk finalisti Novak Djokovic oldu... Son şampiyon, Kuzey Osetyalı tenisçi Aslan Karatsev'in masalsı yolculuğuna noktayı koymayı başardı.

Dünya 1 numarası Djokovic, yarı finalde karşılaştığı Karatsev'i 6-4, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3-0 mağlup etti. Melbourne'de 8 şampiyonluğu bulunan Sırp raket, 9. kez finale adını yazdırdı. 33 yaşındaki yaşayan efsane, Avustralya Açık'ta hiç final kaybetmedi.

Daha çok Challenger seviyesinde bir oyuncu olarak bilinen Avustralya Açık 2021'de 3 ön eleme geçip kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında ana tabloya kalan 28 yaşındaki Aslan Karatsev, Diego Schwartzman, Felix Auger Aliassime ve Grigor Dimitrov gibi isimleri saf dışı bırakmıştı. Son yılların en büyük sürprizlerinden birini gerçekleştiren dünya 114 numarası Djokovic karşısıdna varlık gösteremedi. Rusya adına mücadele eden Karatsev, turnuvadaki bu başarısıyla ATP sıralamasında ilk 50'ye girmeyi garantiledi.

Aslan Karatsev'e Novak Djokovic dur dedi

2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 ve 2020'de Avustralya Açık zaferleri yaşayan Novak Djokovic, kariyerinin 18. Grand Slam zaferi için pazar günü korta çıkacak. Djokovic'in finaldeki rakibi Daniil Medvedev ya da Stefanos Tsitsipas olacak. 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan yıldız tenisçi, "Kimi tercih edersiniz?" şeklindeki bir soruya, "Bir tercihim yok... Yarın patlamış mısırımı alıp maçı seyredeceğim" cevabını verdi. 

Djokovic finale gelene kadar sırasıyla Jeremy Chardy, Francis Tiafoe, Taylor Harry Fritz, Milos Raonic, Alexander Zverev ve Aslan Karatsev'i mağlup etti. 

Aslan Karatsev'e Novak Djokovic dur dedi ile ilgili etiketler novak djokovic Aslan Karatsev avustralya açık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.