Novak Djokovic kimdir? Sırp Djokovic kaç yaşında, nereli?

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası olan Avustralya Açık'ta Dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic’in hayatı merak ediliyor. Peki, Novak Djokovic kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta Dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic yeniden favori.

Novak Djokovic Kimdir?

22 Mayıs 1987 tarihinde, dönemin Yugoslavya devletinin, Belgrad şehrinde dünyaya gelmiştir.

Yugoslavya’da doğan Novak Djokovic, 2003 ile 2006 yılları arasında Yugoslavya yerine, Sırbistan Karadağ adına yarışmıştır.

2011 yılında dünya genelinde her yıl yapılan 4 Grand Slam turnuvasından 3’ünü kazanmayı başaran Sırp raket sadece Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda mutlu sona ulaşamamıştır.

Novak Djokovic kimdir? Sırp Djokovic kaç yaşında, nereli?

Ancak 2013 yılında dünyaca ünlü Alman tenisçi Boris Becker ile çalışmaya başlayan Sırp raket Becker’den öğrenecek çok şeyinin olduğunu vurgulamıştır ve onunla çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu deklare etmiştir.

Kariyer boyunca çıktığı müsabakalardan toplam 78 milyon dolarlık bir hasılat elde etmeyi başaran Novak Djokovic, bu alanda dünyanın en çok kazanan sporcularından birisi olarak kayıtlara geçmiştir.

Novak Djokovic kimdir? Sırp Djokovic kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler novak djokovic
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.