Amerika Açık'ta zafer Daniil Medvedev'in... Rus raket, Novak Djokovic'in "Kariyer Slam" partisini mahvetti!

Amerika Açık'ta şampiyon Daniil Medvedev... Bu yıl 3 Grand Slam'i de kazanan dünya 1 numarası Novak Djokovic, Amerika Açık'ı da kazanması halinde aynı yıl 4 Grand Slam kazanan ilk tenisçi olarak tarihe geçecekti. Dünya 2 numarası Rus raket buna izin vermedi ve kariyerinin 3. Grand Slam finalinde ilk zaferini yaşadı.

Teniste sezonun 4. ve son Grand Slam'i olan Amerika Açık'ta tek erkekler şampiyonu Daniil Medvedev oldu. Dünya 2 numarası Rus raket, dünya 1 numarası Novak Djokovic'i 3-0 mağlup ederek Sırp tenisçinin "Kariyer Slam" hayallerini yıktı.

Djokovic'i her üç sette de 6-4 yenen 25 yaşındaki Medvedev, şimdiye kadar tek erkeklerde kupayı alan üçüncü Rus oyuncu olarak tarihe geçti. Dünyanın bir numaralı oyuncusu olarak bilinen 34 yaşındaki Djokovic ise 1969'da Rod Laver'dan bu yana, aynı yıl içinde Avusturalya, Fransa ve Wimbledon Açık tenis turnuvalarından sonra ABD Açık'ı da kazanan oyuncu olma peşindeydi.

Maçtan sonra seyircilerin karşısına gelen Djokovic, Medvedev'i tebrik ederek, "Harika bir maç ve turnuvaydı. Eğer bu şampiyonluğu hak eden biri varsa o sendin, iyi oynadın" diye konuştu.

Medvedev de Djokovic'e seslenerek, "Benim için, sen tarihteki en iyi oyuncusun." ifadesini kullandı

Kariyerinde 20 Grand Slam zaferi bulunan Djokovic, bu yıl Avustralya Açık, Roland Garros ve Wimbledon'da şampiyonluğa ulaştı. 34 yaşındaki tenisçi daha önce 3 kez kazandığı Amerika Açık'ta yine şampiyon olursa kariyer slami yapacaktı.

KARİYER SLAM NE DEMEK?

Tek erkekler Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Agassi, Roger Federer, Rafael Nadal ve Novak Djokovic dört Grand Slam turnuvasında şampiyonluk yaşadı. Ancak hiçbiri aynı yıl 4 Grand Slam'i birden kazanamadı.

Amerika Açık'ta zafer Daniil Medvedev'in... Rus raket, Novak Djokovic'in "Kariyer Slam" partisini mahvetti!

AVUSTRALYA AÇIK FİNALİNİN RÖVANŞI

Djovokovic finale gelene kadar, 3. turdaji Kei Nishikori maçından itibaren hep ilk setleri kaybetti. Sırp yıldız çeyrek finalde Matteo Berrettini ve yarı finalde olimpiyat şampiyonu Alexander Zverev'i mağlup etti.

Medvedev ise finale gelene kadar rakiplerine yalnızca tek set verdi. 25 yaşındaki raket bu noktaya gelene kadar ilk 20'den yalnızca Felix Auger-Aliassime'i (15) yarı finalde mağlup etti.

İki tenisçinin daha önceki 8 randevusunda Djokovic'in 5-3'lük üstünlüğü bulunuyor. Dünya 1 numarası son olarak 2021 Avustralya Açık finalinde karşılaştığı rakibini set vermeden mağlup etmişti.

Amerika Açık'ta zafer Daniil Medvedev'in... Rus raket, Novak Djokovic'in "Kariyer Slam" partisini mahvetti! - Resim : 2

Amerika Açık'ta zafer Daniil Medvedev'in... Rus raket, Novak Djokovic'in "Kariyer Slam" partisini mahvetti! ile ilgili etiketler amerika açık novak djokovic Daniil Medvedev
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.