Notre Dame'ın Kamburu'nun konusu ne?

850 yıllık tarihi bir eser olan Notre Dame Katedrali'nin yanmasıyla birlikte ismini meşhur yapıdan alan kitap Notre Dame'ın Kamburu, büyük ilgi topladı. Eseri satın alanların aksine sadece konusunu merak edenler, pratik bir yol olması açısından internetten özet araştırmaya başladı Peki Notre Dame'ın Kamburu'nun konusu ne? İşte ayrıntılar...

Notre Dame'ın Kamburu'nun konusu ne? Son zamanlarda tüm dünya basınının yakından takip ettiği Notre Dame Katedrali yangını, pek çok insanı büyük bir hüzne boğdu. Küle dönen yapının ardından kalan tek sevindirici haber ise eserden adını alan Notre Dame'un Kamburu kitabı oldu. Bu parçanın  içeriğini merak eden vatandaşlar, sadece konusunu okumak istiyor. Peki Notre Dame'ın Kamburu'nun konusu ne? Özeti nedir? Tüm bu sorularınızın cevabını haberimizde bulabilirsiniz...

Notre Dame'ın Kamburu'nun konusu ne?

KONUSU NEDİR?

Notre Dame'ın Kamburu, yazar Victor Hugo'nun 1831 senesinde yayınlanan ve Fransa’da imparator döneminin karanlık günlerinden kesitler sunan kitabıdır. Romanın tamamlanması yaklaşık 6 ayı bulmuştur. Okunması gereken küreselleşmiş ve dünya klasiklerinin başyapıtlardandır. Notre Dame'ın Kamburu, Hugo'nun en iyi dönemlerinden birinde yayımlandı. 1831 yılında yayımlanan Notre Dame de Paris'in kitap kahramanlarından biri öylesine etkili oldu ki Notre Dame'ın Kamburu ismiyle tanındı. Victor Hugo bu romanda insanların yaşamında kaderin yerini ve yoksulluğun insanı köreltmediğini ortaya koymuştur. Roman hem yazarın ülkesinde hem de dış ülkelerde oldukça sevilmiştir. Çoğu dillerde çevirimleri yayınlanmış, bunun dışında filmi de çekilmiştir.

YAZILMADAN ÖNCESİ

19. yüzyılın başlarında Paris kent planlamacıları Notre Dame Katedrali'nin bakımsızlığından ötürü katedrali yıkmak istemişlerdir. Fransız yazar Victor Hugo, milletin ilgisini buraya çekmek ve katedralin yenilenmesini sağlamak için Notre Dame'ın Kamburu adlı kitabını yazmıştır. Roman, Notre Dame Katedrali'nin yenilenmesinde büyük rol oynamıştır.

YAZILDIKTAN SONRASI

Notre Dame De Paris Müzikali, Hugo'nun kitabından esinlenerek oluşturulmuştur. Müzikal; Belle, Tu Vas Me Detruire, Déchire gibi bestelerle klasikleşmiş, romanla bütünleşmiştir.

ROMANIN KARAKTERLERİ

Quasimodo Romanın baş karakterdir. Çingeneler tarafından binaya bırakılan bu çocuğa ismini Rahip Claude Frollo vermiştir.

Esmeralda Güzel ve genç  çingene kız

Claude Frollo Bekâr kalması gerekirken Esmeralda'ya aşık olan rahip

Pierre Gringore şairdir. Yolu çingene yerine düştüğünde Esmeralda ile tanışır.

Louis XI Dönemin Fransa imparatoruı

Phoebus Esmeralda'nın sevdiği yüzbaşı

Jehan Frollo Claude Frollo'nun kardeşi

Fleur-de-Lys de Gondelaurier Phoebus'a aşık olan soylu

Tristan l'Hermite

Jacques Charmolue

'Clopin Trouillefou' Hırsız Çingeneler Dükü

Florian Barbedienne

ESERİN ÖZETİ NEDİR?

Parçada Claude Frollo adlı bir papaz katedralin önünde bir çocuk bulmuştur. Çok çirkin bir 

çocuk olduğundan ona Latince'de "eksik-tamamlanmamış adam" anlamına gelen Quasimodo ismini verir. Yaşı büyüdükçe Quasimodo katedralde zangoçluk görevini alır. Bir süre sonra zilin sesi sebebiyle sağır olur.

Günlerden bir gün Esmeralda isminde bir kızla tanışır. Esmeralda genç ve güzel bir kızdır. Bu kız küçükken Çingeneler tarafından ailesinden kaçırılmış ve yerine sakat bir çocuk olan Quasimodo bırakılmıştır. Quasimodo'nun ona aşık olmasıyla olaylar değişir. Çünkü Papaz Claude Frollo da Esmeralda'ya bu tür hisler beslemektedir. Esmeralda ise özgür ruhlu, filozof ve ayni zamanda bir şair olan Gringoire ile -onun hayatını kurtarmak için- evlenir.

Esmeralda'nın gönlünü ise soylu ve zengin bir ailenin kızıyla nişanlı olmasına rağmen çapkın ve yakışıklı bir subay olan Phœbus çalar. Frollo kıskançlığı ve karşılıksız aşkı yüzünden duyduğu çfkesi sonucu Esmeralda ve Phœbus'un buluştuğu bir gece hançeriyle yüzbaşıyı öldürmeye teşebbüs eder. Suç Esmeralda'nın üstüne kalır. Herkes, Esmeralda'nın çingene ve büyücü olmasına yorarak bunu onun yaptığını düşünür. Esmeralda her ne kadar suçsuz olduğunu dese de insanlar bir çingeneye inanmaktansa bir rahibe inanmayı tercih ederler.

İnfaz günü Esmeralda, katedralin önündeki karışıklıktan faydalanan Quasimodo tarafından kaçırılır ve Notre-Dame Kilise'sine saklanır. Askerler infazı gerçekleştiremezler çünkü o dönemde ilahi adaletin, kralın adaletinden üstün olduğuna böylece Tanrı'ya sığınan kimselere ceza uygulanamayacağına inanılırdı üstelik bu imparator tarafından da onaylanmıştı. Daha sonra kral kendisi de buna karşı çıkacaktır. Esmeralda'nın hırsız, dilenci, ayaktakımı dostları Miracles Sarayı'nda toplanıp kiliseye yürürler. Amaçları onu oradan alıp kaçırmaktır.İsyan ederler.Kral askerlerini yollar. Esmeralda kiliseden Gringoire ve Frollo tarafından kaçırılır. Frollo Gréve Meydanında onun için hazırlanan darağacını gösterir ve kendisini ya da ölümü tercih etmesini söyler. Esmeralda Phœbus'ü sevdiğini belirtir. Frollo o zaman onu çingenelerden iğrenen Roland Kulesi'nde ölümü bekleyen Gudule Hemşire'ye götürür. Kendisi askerleri çağırır. Gudule Hemşire, Esmeralda'yı parmaklıkların ardından kolundan tutarken tartışma esnasında onun 15 sene önce kendisinden çalının kızı olduğunu öğrenir. Fakat aradan zaman geçer ve askerler gelmiştir. Gudule Hemşire kızını askerlere vermek istemez. Bu esnada itilir. Başını yere sertçe vurur ve ölür. Askerler Esmeralda'yı asarlar. Frollo ve arkasında Quasimodo onun ölümünü seyrederler Notre-Dame Kilisesi'nin korkuluklarından. Quasimodo bunu Frollo'nun yaptığını anlayıp onu itmektedir. Frollo aşağı düşerek ölür. Quasimodo bir süre ortalıkta görünmez. Bulunduğunda ise çok geçtir ve vücudu Esmeralda`nın cesedine sarılmış bir şekilde iskeletleşmiştir.

Notre Dame'ın Kamburu'nun konusu ne? ile ilgili etiketler Fransa Notre Dame
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.