Norveç’te oklu dehşet! Saldırıda en az 5 kişi öldü, yaralılar var

Norveç'in Kongsberg kentinde oklu saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı açıklandı. Saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Norveç’in başkenti Oslo'nun 82 kilometre güneybatısındaki Kongsberg kasabasında yerel saatle 18.30 sıralarında bir kişi okla insanlara saldırdı. Polis, saldırıda en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı.

Norveç’te oklu dehşet! Saldırıda en az 5 kişi öldü, yaralılar var

Polis Sözcüsü Oeyvind Aas gazetecilere verdiği demeçte, saldırganın yakalandığını bildirerek, "Adam yakalandı. Şu anda sahip olduğumuz bilgilere göre, bu kişi eylemleri tek başına gerçekleştirdi" dedi. Saldırganın Drammen kasabasındaki bir polis karakoluna götürüldüğünü aktarıldı.

Norveç’te oklu dehşet! Saldırıda en az 5 kişi öldü, yaralılar var - Resim : 2

Kasabaya Oslo’da dahil olmak üzere komşu bölgelerden ek kuvvet gönderilirken, kasabanın bazı bölgeleri güvenlik kordonu altına alındı. Hayatını kaybedenlerin sayısının artması bekleniyor.

Saldırıların ardından ülke çapındaki polis memurlarına derhal silah taşımaları talimatı verildi. Norveç’te polis memurları normalde silahsızdır ve gerektiğinde silahlara ve tüfeklere erişebiliyor.

Norveç’te oklu dehşet! Saldırıda en az 5 kişi öldü, yaralılar var - Resim : 3

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bu ekstra bir önlemdir. Şu ana kadar ulusal tehdit düzeyinde bir değişiklik olduğuna dair emare yok" denildi.

NORVEÇ BAŞBAKANI SOLBERG SALDIRIYI "ŞOK EDİCİ" OLARAK TANIMLADI

Diğer yandan basın toplantısı düzenleyen Norveç Başbakanı Erna Solberg, ok ve yay kullanılarak yapılan saldırının "şok edici" olduğunu söyledi.

Solberg, yalnız başına hareket ettiği düşünülen ve tutuklanan şüphelinin Drammen'deki bir polis karakoluna götürüldüğünü, ancak saldırının bir terör eylemi olup olmadığının henüz kesinleşmediğini söyledi. Solberg, saldırının nedenini belirlemek için "henüz çok erken" olduğunu söyledi.



Norveç’te oklu dehşet! Saldırıda en az 5 kişi öldü, yaralılar var ile ilgili etiketler Norveç oklu saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.