Nobel ödüllü gururumuzdan gençlere tavsiye: Ben bir hata yaptım!

SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı ve Hürriyet yazarı Nedim Şener “Memleket Aşkına'nın yeni bölümünde Nobel Ödüllü Aziz Sancar ile Selçuk Bayraktar'ın TEKNOFEST buluşmasını değerlendirdi. Yarar, Aziz Sancar'ın gençlere TEKNOFEST'te tavsiye verdiğini belirterek "Sancar, 'Ben okumak için ABD'ye gittim ama geri dönmedim. Bu benim en büyük hatamdır' dedi'" ifadelerini kullandı.

İki usta isim SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı ve Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde TEKNOFEST ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Nobel ödüllü gururumuz Aziz Sancar'ın katıldığı TEKNOFEST'te gençlere önemli bir tavsiye verdiğini belirten Yarar, "Aziz bey gençlere bir tavsiye verdi, ben bir hata yaptım siz bu hatayı yapmayın dedi. O hata Aziz beyin ifadesiyle 'Ben okumak için ABD'ye gittim ama geri dönmedim. Bu benim en büyük hatamdır'" dedi. 

"AZİZ BEY TEKNOFEST'TEN ÇOK ETKİLENMİŞ"

TEKNOFEST'te Aziz Sancar'a önce brifing verildiğini ardından standların gezdirildiğini belirten Yarar, "Yukarı çıktığında Aziz bey, buradan çok etkinlendiğini söylemiş. Bu kadar etkilenen kişi dünyada bilimle aktivite görmediği tek bir şey kalmamış, ABD'de uzun yıllar yaşayan, Nobel ödülü almış, bilim insanından bahsediyoruz. Sana sarılmak istiyorum demiş, Aziz bey ile önce sarılmış ve sonra da elini öpmüş Selçuk bey. Arkasından tekrar sarılmış." ifadelenini kullandı. 

"TÜRKİYE'YE HAKARET ETMEDEN DE ÖDÜL ALINABİLECEĞİNİ GÖSTEREN ÖRNEK BİR İNSAN"

Aziz Sancar'ın müthiş bir örnek insan olduğunu belirten Yarar ayrıca, "Birisi gerçekten Türkiye'de nerede yaşarsanız yaşayın hangi imkan ve imkansızlıklar içinde olursanız olun eğer çalışırsanız dünyada en tepeye geleceğinizi gösteren bir örnek Aziz Sancar. Dönmeden de, Türkiye'ye hakaret etmeden de, pozisyon almadan da ödül alınabileceğini gösteren çok doğru bir örnek. Sanatçıların yurt dışından ödül alması için 2-3 örneği var. Bu şekilde alan insanlarımız modelleri çok önemli." dedi.

"OKUMAK İÇİN ABD'YE GİTTİM AMA GERİ DÖNMEDİM. BU BENİM EN BÜYÜK HATAMDIR"

Aziz Sancar'ın gençlere tavsiyede bulunduğunu da belirten Yarar, "Aziz bey gençlere bir tavsiye verdi, ben bir hata yaptım siz bu hatayı yapmayın dedi. O hata Aziz beyin ifadesiyle 'Ben okumak için ABD'ye gittim ama geri dönmedim. Bu benim en büyük hatamdır' dedi. Bunu söyleyebilmesi ve gençlere rol model olarak anlatması müthiş bir şey. Ne yaparsanız yapın, yurt dışında eğitim alın ama Türkiye'ye geri dönün." şeklinde konuştu. 

Nobel ödüllü gururumuzdan gençlere tavsiye: Ben bir hata yaptım! ile ilgili etiketler Aziz Sancar Mete Yarar TEKNOFEST Selçuk Bayraktar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.