Nobel Fizik Ödülü de üç bilim insanına verildi!

2017 Nobel Fizik Ödülü, yerçekimsel dalgaları gözlemleme alanında yaptıkları katkılar için üç ABD'li bilim insanına verildi.

Nobel Ödülleri'nde tıp kategorisinin ardından bugün fizik ödülünün sahipleri belli oldu. Ödül, yerçekimi dalgalarını keşfeden üç bilim insanına gitti.

Bilim insanları Rainer Weiss, Barry C. Barish ve Kip S. Thorne; 1,1 milyon dolarlık para ödülünün sahibi oldu.

Yerçekimsel dalgalar, Albert Einstein tarafından yüz yıl önce öngörülmüştü ve onun izafiyet teorisinin temel sonuçlarından biri.

Yerkeçimsel dalgalar birbiriyle çarpışan kara delikler ve yıldız çekirdeklerinin çökmesi gibi evrendeki şiddetli olaylar nedeniyle zaman-mekan dokusunda görülen kıpırtılara denir.

İki kara deliğin bir araya gelmesi nedeniyle uzayın bükülmesi ilk olarak 2015'te ABD'deki Ligo Laboratuvarı tarafından gözlemlenmişti.

Bu, on yıllar süren bir araştırmanın sonucuydu.

O zamandan beri üç örnek daha tespit edildi.

NOBEL TIP ÖDÜLÜ 3 ABD'LİYE VERİLDİ

Jeffrey Hall, Michael Rosbash ve Michael Young, "Moleküler mekanizma" araştırması ile Fizyoloji ve Sağlık alanındaki 2017 Nobel Ödülü'nü aldı.

Nobel Fizik Ödülü de üç bilim insanına verildi! ile ilgili etiketler nobel nobel fizik ödülü jeffrey hall michael rosbash michael young
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.